5 gourmetoplevelser i Europa

Skrevet af TravelHunter 17. november 2014, 13:38

Forret med calamares, Kokotas, San Sebastian

Gør rejsens måltider til en del af oplevelsen. Skift kødsovsen og pastaskruerne ud med mad i verdensklasse og sæt kurs mod gastronomiske oplevelser. 

På nogle restauranter ophøjes madlavning fra håndværk til kunst, og for nogle rejsende er haute cuisine en lige så passioneret sport som golf er guf for andre.

TravelHunter.dk har prøvesmagt maden på 5 restauranter i Spanien, Schweiz, Kroatien og Hamborg, der er værd at besøge, når du lander på destinationerne.

Kokotxa, San Sebastián

På Michelinrestauranten Kokotxas i Baskerlandets stilfulde by San Sebastián, kan du bl.a. nyde havaborre på en bund af couscous, der er farvet sort af blæksprutteblæk og pyntet med sukkerært og yuccachips på toppen. Køkkenchefen Daniel López bruger de udsøgte råvarer fra Baskerlandets hav og jord og har nøje koreograferet en 7-retters menu. Vinene er afstemt til maden, og til hovedretten – svinekød med porrer og mandler – anbefaler han en Ondea 2007 Crianza af 100 procent tempranillo, den typiske drue for området. Calle Campanario 11, 20003 Donostia-San Sebastian. Få flere tips til Baskerlandet

Restaurant LaSalle, Zürich

Restauranten ligger i Zürich West, hvor du finder byens skarpe kanter med kunst, nytænkning og natteliv. I LaSalle er der lagt op til candlelight dinner og gourmetoplevelser i rå omgivelser i en tidligere fabriksbygning. Her kombineres det klassiske med det eksotiske. De fleste retter har afsæt i det franske, italienske og schweiziske køkken. På menu hitlisten er oksetatar, kalvelever og hestefilet, men du kan også nyde dagens fisk, skaldyr og vegetariske retter eller hjemmelavet pasta, akkompagneret af den helt rigtige flaske vin. Schiffbaustrasse 4, 8005 Zürich. Få flere tips til Zürich

Langusto Fine Dining Restaurant, Dubrovnik

Er du i Dubrovnik, så prøv en gourmet middag på Langusto Fine Dining Restaurant på det 4-stjernede hotel Valamar Lacroma på Babin Kuk halvøen 15 minutters kørsel fra Dubrovnik. Menuen består bl.a. af friskfanget fisk fra Adriaterhavet med rejer og muslinger, Risotto med hummer og jordbær sorbet og rødbede tiramisu med cappucino creme og kold kokosnød praline. Ulica Iva Dulčića 34, 20000, Dubrovnik. Få flere tips til Dubrovnik

Restaurant Sabai, Hamborg

Gourmetrestauranten med det Euro-asiatiske fusionskøkken er ledet af Ramon og Marco Wichert Ambo. “Sabai sabai” er thailandsk og betyder “velvære”. De to kokkes kulinariske anstrengelser kommer bl.a. til udtryk i forretten med de friske forårsruller Son Tam med tomat, majroer, lime, jordnødder og karse, som har en let skarphed. Hovedretten er andebryst i Shiso blad med kinesisk barbecue-agtig Hoisin sauce, kål, appelsin og ingefær og Thai basilikum. Afslut menuen med en raffineret dessert med japansk krydret pære, pære sorbet, kakao kardemommegele og Sake creme. Restauranten finder du i kælderetagen på det eksklusive Hotel Steigenberger Hamburg i centrum, tæt ved Neuer Wall. Heiligengeistbrücke 4, 20459 Hamburg. Få flere tips til Hamborg

Vinoteca Los Patios de Beatas, Málaga

På vinmuseet i Málaga bringer den velsmagende, møre og saftige goat suckling, cabrito, med gedeost fra Ronda én i en drømmetilstand. Alternativt kan du vælge kalvemørbrad med chokoladesovs. En god Rioja som fx Syl de Mitarte 2005 passer perfekt til begge retter. Calle Beatas, 43, 29008 Malaga. Få flere tips til Málaga

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.