Top 10 Malaga

Skrevet af TravelHunter 4. juli 2011, 09:10

Domkirken La Manquita er et godt pejlemærke i Malaga

 

Panoramaudsigt fra en maurisk borg. Picasso ad libitum og typiske tapas. Málaga er et innovativt kulturmekka på den spanske solkyst med et hav af historiske seværdigheder.

Eksotisk palmepromenade

Tag en travetur på byens palmepromenade, “Paseo del Parque”, blandt eksotiske vækster, unge på inline skates og travle forretningsfolk. Her møder du “Los Malagueños”, som byens indbyggere kaldes, i de sene eftermiddagstimer. På de flotte pladser med keramikbænke kan du få et hvil, og for enden af Paseo’en er der et springvand ” Fuente Genovesa” i Italiensk renæssance.

Atarazanas markedet

Boderne på Atarazanas fødevaremarked er bjerge af ost, “chorizo” (pølse), serranoskinke, saltmandler, årstidens frugt, friskfangede fisk og kød. Markedshallen husede tidligere et skibsværft. Det centrale af markedshallen er den hesteskoformede bue eller hvælving i råhvid sten, en smuk glasmosaik danner den nordlige væg. Her er mange friske fristelser, også for lommetyve, så pas godt på pungen! Mercado de Atarazanas ligger klemt inde blandt nyere bygninger på Calle de las Atarazanas mellem strøget Calle Larios og varehuset El Corte Inglés.

Katedralen “La Manquita”

Går du nede i de snørklede gader og kigger op, kan du ikke undgå at få øje på renæssance domkirken med barok facade ”La Manquita”, (den enarmede dame). Kirkens andet tårn blev aldrig færdig, deraf navnet. Alteret er lavet af italiensk marmor, de slanke søjler af agat. Stop op ved det barokke maleri af Alonso Cano (1601-1667) og brug især lidt tid i kirkens korstol, hvor Pedro de Mena er træskæreren bag 40 af de 56 træfigurer. Calle Molina Lario 9.

Borgruinen Alcazaba

Fra den mauriske borg Alcazaba folder byen, havnen og kysten sig ud. Maurerne besatte Málaga indtil midten af det 15. årh. og har efterladt sit aftryk på byens historiske centrum. De gjorde Málaga til ét af de førende handelscentre på hele den iberiske halvø. La Alcazaba, der dateres tilbage til 1065, er i dag et fascinerende arkæologisk museum – et slags miniature Alhambra.

Picasso museet

Málaga er Pablo Picassos fødeby (1881-1973) og museet i Palacio de Buenavista er den største turistattraktion på Costa del Sol. Her finder du 200 af Picassos værker fra hans ’blå periode’ (1901-04), parisiske cirkusbilleder i rosa, der senere blev afløst af kubismen og surrealismen, og værker fra Picassos ekspressive periode fra udgangen af 1930’erne og ind i 40’rne samt arbejder i keramik, grafik og skulptur, skænket af den afdøde kunstners arvinger. Calle San Agustín 8. Lukket mandag.

Bodegas El Pimpi

En rejse til Sydspanien bør inkludere smagsprøver på de berømte “Pescaítos fritos”. Bodega ”El Pimpi” har haft besøg af Antonio Banderas og andre spanske kendisser, og der hænger et langt billedgalleri ved baren. Den hyggelige patio (gård) midt i bodegaen er tit optaget, overalt ses signerede vintønder. Prøv ”boquerones”, stegte ansjoser eller serano skinke og gedeost og et glas vin i den legendariske bodega. Calle Granada nr. 62.

Gågaden Calle Larios

Trendy tøj finder du i Mango og Zara på Málagas gågade Calle Marqués de Larios og i shopping centret Galerias Goya, Plaza Uncibay 3. I parfumeforretningerne Primor kan du købe din yndlingsparfume 20% billigere end i Danmark. Under filmfestivalen i marts er der rullet en rød løber ud på gågaden, som altid vrimler med folk. Husk at mange butikker er lukket pga. siesta ml. kl. 13.00-17.30.

Strandliv ved Pedregalejo

Tidligere var her kulørte fiskelejer, i dag er her boliger og ferieboliger, hovedsageligt til spaniere. På strandpromenaden 3 km øst for centrum er der masser af “Chirinquitos” (strandrestauranter) at vælge imellem for de lokale og sprogstuderende fra hele verden. Priserne ligger et par Euro under, hvad man betaler i centrum og så kan man hoppe i vandet! Bus 29 eller 34 fra centrum.

Den botaniske have “La Concepción”

Oplev tropiske Málaga og tag en guidet tur i den botaniske have “La Concepción”, anlagt omkring Hacienda La Concepción. Den flotteste tropiske have i Spanien blev grundlagt i 1850 og er blandt de bedste i Europa. Du kan også selv følge de brede stier, der fører igennem havens ca. 30.000 kvm med over 500 tropiske planter. Haven ligger 5 km uden for Málaga (retning Antequera på motorvejen). Bus 2 på hverdage, bus 61 i weekenden/på helligdage. Åbent alle dage kl.10.00-19.30.

Sea Shopping

Malágas havneområde er under renovering og “Dock One” får masser af butikker for krydstogtrejsende og andre i løbet af 2011. Spørg efter Dock One eller Muelle Uno Sea Shopping.

Travelhunter var inviteret på sightseeing i Málaga af Málaga Convention Bureau.

Comments

  1. Slå jer ned på en af udendørs cafeerne, det koster kun 10 Euro for tapas og øl og stemningen er helt gratis.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.