Yoga under stjernerne i Israel

Skrevet af TravelHunter 26. januar 2017, 17:46

Yogier samles i Israels magiske ørkenlandskab hvert år i november til Yoga Arava Festival for at udføre solhilsner eller meditere. Men året rundt kan du komme på workshops i storbyerne, i Negevørkenen og ved Det Døde Hav.

Fotos af niryoga.com, Linda Danielsen Røygaard

Ørkenens golde natur er et fredeligt og magisk miljø til at dyrke yoga og praktisere meditation, og derfor er yoga i Israels ørken blevet utrolig populært blandt lokale og rejsende.

En instruktør,  en gruppe

Første weekend i november kan du komme på et 3-dage langt “Yoga Arava Festival” retreat i Arava-dalen i Negevørkenen.  I ørkenens 27 graders varme dyrker du yoga med israelere og andre rejsende i overdækkede hytter eller indendørs yoga shalas. Du har én yoga instruktør og følger den samme gruppe under hele dit ophold. Deltagerne bliver indlogeret i en kibbutz, på en campingplads eller i en B&B i Arava-dalen, som ligger mellem Det Døde Hav og kystbyen Eilat. Der går busser mellem Tel Aviv og Eilat, som stopper i landsbyerne, eller du kan leje en bil og køre selv.

Hver morgen starter med yogaøvelser, og imellem øvelserne serveres vegetarisk morgenmad, frokost og middag. Mange israelere deltager hvert år i Yoga Arava Festivalen og synes, at de lærer noget nyt hvert år på grund af den spirituelle atmosfære, der er i ørkenen.

The Night of Unity i Timna Park

På workshoppens anden dag møder du hundredvis af andre yogier til “The Night of Unity” i Timna Park. Mange er klædt i hvidt – det symboliserer en fælles vision om kærlighed og fred i verden. For foden af Salomons stejle sandstensklipper udfører hundredvis af yogier solhilsner (surya namaskar) 108 gange i rytmiske, flydende bevægelser – en kropslig og mental udrensning, som alle yoga-dyrkere har godt af at udføre én gang om året.

Længere inde i parken er en meditationsøvelse Swami Jyothirmayah, en kendt meditationslærer og healer fra Indien. “Ånd langsomt ind, ånd langsomt ud,” lyder hans messende stemme, mens mørket sænker sig over sandstensklipperne og stjernerne bliver synlige på nattehimlen. Han er tilknyttet organisation Art of Living og underviser i den særlige åndedrætsteknik Sudarshan Kriya, som genopretter og harmoniserer den naturlige åndedrætsrytme og bringer harmoni i kroppen, sindet og følelserne.

Efter de to øvelser kører en karavane af busser deltagerne til Timna søen, hvor der er en stor vegetarisk buffet, live musik og masser af god stemning.

Tag på kulturrejse i Israel

Den tredje dag er der igen workshop på retreatet og efter workshoppen kan du rejse videre på opdagelse i Israel. Du kan tage på spaophold ved Det Døde Hav og bade i verdens lavest beliggende sø, se nogle af Jerusalems verdenshistoriske monumenter eller nyde storbyen Tel Aviv og byens kulinariske lækkerier og cool natteliv.

 

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.