Biltur i cowboy-land i Texas Hill Country

Skrevet af TravelHunter 25. juli 2023, 08:04

På en biltur i Hill Country kan du lytte til country musik og nyde udsigten til det flotte landskab, stoppe op i de små byer undervejs, overnatte på et motel, besøge en vingård og ride på heste på en ranch.

Fotos: TravelHunter.dk, Trish Rawls, Marc Bennett, Fredericksburg CVB

Du kan køre til Texas Hill Country fra flere destinationer, fx fra Austin, som er Texas’ musik- og kulturhovedstad i det centrale Texas eller fra San Antonio i det sydlige Texas.

Vi kører fra San Antonio til Fort Worth med stop i Bandera – verdens cowboy hovedstad – og i Frederickburg, kendt for sine vingårde i området og i Llano, som har en smuk, historisk bro.

Bandera – Texas’ cowboyhovedstad

”Bandera kaldes for verdens cowboyhovedstad, fordi det var her de fleste rodeoryttere kom fra,” forklarer ekspedienten i støvlebutikken The Cowboy Store, som har et stort udvalg af cowboystøvler, som faktisk er behagelige at have på. Jeg havde forestillet mig en lidt større by her på Medina-flodens bred, men downtown i Bandera er en lille hovedgade med butikker, barer og restauranter på hver side.

Frederiksburg og Becker Vinyards

Vi kører videre til Frederiksburg, kendt for sin maleriske hovedgade med gamle butiksfacader og fortovsbaldakiner. Historien bag den brede hovedgade er, at oksekærrer skulle kunne vende rundt.

I Allen Boots er jeans og cowboystøvler, men jeg er på udkig efter Becker Vinyards smagerum på 307 East Main Street, som viser sig at være lukket. ”Restauranten Cabernet Grill har en imponerende vinliste, ” fortæller en forbipasserende. Han anbefaler at køre forbi Becker Vinyards næste dag og prøve deres Chardonnay.

Becker Vinyards, som blev grundlagt i 1992 af Richard og Bunny Becker, har bevaret en rustik arkitektur, der ligner de tyske stenlader fra det sene 19. århundrede.

Cirka 28 miles nord for Fredericksburg, er Enchanted Rock State Natural Area med sin karakteristiske lyserøde granit, som daterer sig næsten en milliard år tilbage og menes at oprinde fra en vulkan.

Den smukke bro over Llano floden

Vi kører videre med med kurs mod Llano, som kaldes “hjorthovedstaden i Texas” på grund af sin højeste tæthed af hvidhalehjort i USA. Turister kommer for at fiske, kigge efter fugle og for at finde sjældne ædelstene og sten. Broen over Llano floden er opkaldt efter en tidligere borgmester i Llano, Roy B. Inks, og blev bygget i 1936 for at føre State Highway 29 (nu State Highway 16) over Llano-floden. Vi har kørt næsten 500 km og parkerer ved Lone Star Inn, som har både ismaskine og swimmingpool.

Cowboy for en dag på Wildcatter Ranch

Cirka en times kørsel fra Fort Worth ligger Wildcatter Ranch i det bjergrige, nordlige Texas, hvor man kan starte dagen med fordre ranchens longhorn kvæg. På ranchen kan man komme på en guidet ridetur i det naturskønne område, på vandreture, kanosejlads, fodre longhornkvæg og afslutte dagen på ægte cowboymaner i saloonen.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.