5 tips til San Antonio – det oprindelige Texas

Skrevet af TravelHunter 24. juli 2023, 08:35

Texas historiske charme findes i downtown San Antonio og i byens små oaser uden for centrum.

Allerede i flyet til Austin glæder jeg mig til Tex-Mex mad i San Antonio i det sydlige Texas. Det er midt i maj, jeg stiller mit ur 7 timer tilbage, da jeg lander og kører i Chevrolet til mit hotel med udsigt til floden.

Romantisk flodstemning på Riverwalk

Det minder lidt om Venedig, når man går på byens Riverwalk langs San Antonio floden et par meter under det normale gadeniveau væk fra byens trafik. Her er gangsti langs begge sider af floden med kunst, fortovscafeer, Tex-Mex restauranter, butikker og barer med live musik. På floden sejler flodbåde turisterne på guidede ture ind og ud under Riverwalks buede broer.

Maden i Texas er stærkt inspireret af det mexicanske køkken, men ofte med lidt mere ost og lidt mindre chili. På Iron Cactus bestiller jeg en mojito og en skål guacamole, som bliver lavet fra bunden ved bordet og smager himmelsk godt.

På Saltgrass Steak House kan man nyde en tranebær mojitos med udsigt til Riverwalk og sætte steak bestikket i en mør ribeye, krydret med restaurantens egen Saltgrass 7-steak spice.

En statue af en stejlende hest pryder indgangen til Briscoe Western Art Museum, der har en stor kunst- og skulptursamling om det amerikanske vesten, der vidner om smukke landskaber og en interessant historie. Blandt museets permanente udstillinger er Santa Anna’s Sword og Pancho Villas hestesadel, beklædt med læder og sølv.

Alamo-fortet i San Antonio

At Alamo-fortet er en ikonisk fæstning i den amerikanske historie, fornemmer man straks på de besøgende. Fortet blev bygget i 1718 af spanske missionærer, men forladt i 1793 og taget i brug som fæstning nogle år senere. Det var her navnet Alamo opstod og fortet fik en helt central betydning i Texas uafhængighedskrig fra Mexico i 1836.

I Alamo havde 189 texanske oprørere forskanset sig, men fortet blev efter 13 dages kamp stormet af den mexicanske hær og alle texanere dræbt, heriblandt den amerikanske soldat, pioner, pelsjæger og politiker David Crockett og ”danskeren ved Alamo” Charles Zanco, som oprindelig var født i Albæk ved Randers, men emigrerede til Texas i 1834 sammen med sin far.

I den gamle missionsbygning står i dag et Dannebrogsflag indenfor til højre med Zancos navn på en mindetavle. For hver af de faldne texanere fra slaget om Alamo står et flag fra den stat eller det land, som de kom fra.

Market Square

Over halvdelen af indbyggerne i San Antonio er af mexicansk afstamning, og det sætter sit tydelige præg på byen.

Jeg tager en hop-on hop-off bus til Market Square, et mexikansk marked med cafeer og madboder. Her er det autentiske Tex-Mex-køkken med Enchiladas Rancheras de Queso og Gorditas de Picadillo o Pollo og en butik med både cowboystøvler og cowboyhatte, så jeg ender med at køre tilbage iført cowboyhat.

Ud til Market Square ligger San Fernando Cathedral, som er den ældste bevarende kirke i Texas, grundlagt i 1731. Det er her, de jordiske resten af ”Heroes of The Alamo” begravet.

San Antonios botaniske have

En af byens oaser lidt uden for centrum er San Antonios botaniske have, der har mere end 10.000 forskellige plante- og blomsterarter på sine 82 hektar og millioner af besøgende hvert år. Jeg spotter hurtigt nogle af de massive planteskulpturer, en drage og en 8 fod stor havfrue, lavet af stålforme, som er tildækket af jord- og spagnummos og beplantet med tusinder af planter.

Missionsstationer uden for San Antonio

En anden oase uden for byens centrum er Mission Trail besøger jeg Mission San José, som er den største og mest velbevarede missionsstation af de fire andre spanske missionsstationer, der ligger lige ud til de oprindelige græsmarker langs San Antonio-floden. På Mission Concepción er originale fresker, her er det gamle vandingssystem Espada Acequia med dæmning og akvædukt, som stadig er i brug i dag.

Vil du opleve F0rt Worth – det historiske Texas, kan du køre fra San Antonio til Forth Worth via Texas Hill Country og få nogle fantastiske naturoplevelser undervejs.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.