Top skisportssteder i Schweiz

Skrevet af TravelHunter 14. februar 2012, 07:27

Drømmer du om snedækkede alper i noget af verden bedste skiterræn, så sæt kurs mod Schweiz. Fra flere af Schweiz’ store byer er der kort afstand til sublime sneoplevelser. TravelHunter har sat spot på tre gode steder, hvor du kan stå på ski på fantastiske løjper om dagen og spise lækker middag i byen om aftenen.

Schweiz er kendt for suveræne skisteder med rustikke hytter, flotte hoteller og masser af luksuriøst flair. Landet  har ry for at være dyrt, men priserne minder om de danske og kvaliteten er altid i top.

Lander du i Zürich, kan du sætte kurs mod St. Moritz i det østlige Schweiz eller mod rolige Engelberg i Centralschweiz. Lander du i Genève, kan du køre mod Verbier. Uanset hvor du tager hen, er der store skioplevelser forude.

 

Fotos: Switzerland Tourism

 

Sofistikerede St. Moritz

I Østschweiz finder du St. Moritz, der med sin mondæne luksus og fine traditioner er én af verdens mest berømte skibyer. Byen ligger idyllisk placeret i solsiden af den smukke Engadin-dal og har 322 solskinsdage om året.

St. Moritz er officielt det ældste skisportssted i verden. I midten af det 20. årh. kom de første vinterturister til byen og siden har St. Moritz vokset sig til et internationalt og mondænt kur- og vintersportssted. To gange har St. Moritz været vært for De Olympiske Vinterlege, og i 2003 var byen vært for VM i alpint skiløb.

Byen er opdelt i St. Moritz Dorf og St. Moritz Bad, som begge har skilift. Fra Hotel Hauser på Via Trauter Plazzas skal du blot over gaden, så er du i skiliften og kan snart lade skiene bevæge sig gnidningsløst gennem bundløst, hvidt sne. Tjek hotelhauser.ch.

St. Moritz har et hav af nye lifte og skiløb for hele familien, og du kommer let rundt til de forskellige nøglepunkter med de mange gratis skibusser. I St. Moritz finder du også et meget omfattende net af langrendsspor i alle sværhedsgrader. Fx ved søen, hvor du er garanteret en virkelig smuk oplevelse.

Byen er mondæn, men ikke kendt for sin hæsblæsende afterski-scene. På Roo Bar i Hotel Hauser finder du til gengæld et traditionelt alpekøkken til fornuftige priser. Er du mere til Michelin-stjerner, er der to restauranter i byen, Jöhri’s Talvo og Chesa Pirani.

Noget særligt for St. Moritz er den årlige snepoloturnering i slutningen af januar, hvor heste og ryttere dyster på byens snefrosne sø.

Tjek stmortiz.ch og polostmoritz.com

 

Internationale Verbier

Ski i verdensklasse og mulighed for at køre masser af pudder. Skiløbet omkring Verbier er udfordrende og byder på nogle fantastiske off piste ture fra det 3.300 meter høje Mont Fort. Her er sublim skiløb, unik natur og et kosmopolitisk natteliv.

Verbier er én af verdens største skiområder og en del af skiregionen 4-Valées, De fire dale, som ligger i Valais i det sydvestlige Schweiz, 150 km fra Genève. Verbier har alt, hvad der hører til et top skisportssted. Byen i den velkendte chalet-style ligger på et solbadet plateau med udsigt til de flotte bjergtoppe, der omgiver Verbier. Her er 93 lifter og 412 km præparerede pister og mulighed for spændende skiløb både for eksperten og begynderen fra 1.500 m til 3.300 m.

Langt størstedelen af pisterne er røde og blå for den lidt øvede skiløber, der vil træne fart og trick. Skiområdet ligger i 1.500 m til toppen af Mont Fort i 3.300 m højde, og det betyder stor snesikkerhed og masser af sne  i højderne. Netop det gør Verbier til et gennemført freeride paradis med mindst lige så mange km offpiste, som der er piste.

Afterskiing og nattelivet i Verbier er også helt i særklasse. Her kommer mange velhavere og kendte, så priserne er høje.

Tjek verbier.ch

 

Idylliske Engelberg

I weekenderne valfarter schweizerne til Engelberg (1.050 m), der lokker med autentisk alpestemning og en ro og afslappethed, som går lige i hjertekulen. Den lille klosterby i Centralschweiz daterer tilbage til det 12. århundrede og er med den meget korte afstand fra Zürich (1 1/2 time) ideel til en kort skiferie.

Du mærker straks den friske bjergluft og får lyst til at trække i skitøjet og sætte kurs mod skiliften med skiene over skuldrene. Her finder du over 80 km pister og flere mener, at noget af alpernes bedste off-piste skiløb findes her. Skiløbet starter fra byens højde i 1.050 m og er fordelt på de to bjerge, Brunni (1.600) og Titlis (3.239)med også tilnavnet “Skiberg der Superlative”, hvoraf Titlis byder på noget af det højeste faldmeter i alperne.

Dørene går op og folk tramper ind i den runde kabine med tunge skistøvleri liften til Titlis, Titlis Rotair, som er berømt og verdens første panoramakabinelift, der drejer 360 grader rundt, mens den hejses op ad bjerget. Fra topstationen Klein-Titlis i 3.028 meters højde kan du på en klar dag se 80% af Schweiz. Når du står på toppen af Titlis og skuer ud over de forrygende sneklædte tinder, mens sneen genspejler solen stråler, er du klar til nedfart i løs pudder hele vejen ned ad bakkerne. Wohuuu!

Har du børn med, som ikke har lært at stå på ski endnu, kan du tage en lift til »gletsjerparken« og kælke på en 150 m lang bane.

I den lille bjergby er der en rigtig ”Dorfstrasse” med små hyggelige restauranter og barer, og byen har de senere år fået et par flotte nye hoteller. Ud over skisport er Engelberg også stedet, hvor du kan spise schweizisk ostefondue og drikke et glas Kirsch.

Tjek engelberg.ch og  titlis.ch

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.