Top 10 Phuket i Thailand

Skrevet af TravelHunter 26. september 2011, 11:52

Vil du se elefanter i junglen, sejle i havkajak, snorkle med farvestrålende fisk, fodre aber eller dase på stranden. Thailands grønne ø er et fyrværkeri af aktiviteter for hele familien.

Patong alt inkl.

På øens største ferieby Patong kan du dase om dagen på byens halvmåneformede strand, shoppe mærkevarer til halv pris på Bangla Road om eftermiddagen og feste på Bar Street til den lyse morgen. I Super Sports i Patongs shopping center betaler du halv pris for Converse All Star sammenlignet med danske priser. I gadebutikkerne er der masser af kopi mærkevarer at vælge imellem, men snyd ikke dig selv for det lokale kunsthåndværk, som gadesælgerne tilbyder. Og så er der det thailandske køkken med friske råvarer, som du ikke må gå glip af.

 

Bar Street

Gå ombord i orange-gule Mai Thai drinks eller Tiger øl, sprøde forårsruller og krydrede karry-retter. En middag med øl koster ca. 50 kr. på en lokal restaurant. På Bar Street er der non-stop fest, go-go barene ligger på stribe, der er drag shows og det kan være svært at se forskel på kvinder og ladyboys.

Big Buddha i marmor

Miniature Buddha i meditationsstilling fylder reolerne i souvenirbutikkerne. Vil du opleve en større udgave, skal du besøge Big Buddha. Fra den lille bjergtop, Nakkerd Hills, skuer en 45 meter høj og 25,5 meter bred statue ud over byen.  Big Buddha er belagt med hvid marmor og ved siden er en mindre Buddha i meditationsstilling belagt med guldlegering.

Wat Chalong templet

Thaierne kommer til Wat Chalong templet for at blive velsignet og få et bånd omkring håndleddet, for det siges at bringe held. Det er Phukets største og vigtigste Buddhist tempel og her er templer, dragehoveder og ind imellem fyrværkeri. Temples in Phuket

Khao Sok junglen

Nationalparken Khao Sok ligger ca. 2½ times kørsel fra Phuket. Start udflugten med en kanotur ned ad Sok floden med en lokal guide og nyd udsigten til kalkstensbjerge og klipper dækket med tropisk vegetation. I junglen kan du trave gennem regnskoven til lyden af eksotiske insekter. I 1989 forbød man skovfældning i statsskovene, og arbejdselefanterne blev arbejdsløse. Senere blev det forbudt at tilbyde turister rideture på elefantrygge pga. dyrevelfærd, så giv elefanterne godt med bananer i stedet for, den har brug for 300 kg føde om dagen.

Phi-Phi øerne

En speedbåd er den hurtigste vej til Phi-phi øerne. En af turistmagneterne er Maya Beach, kendt som “The Beach”. Brug tiden til at springe i i vandet i lagunen ved Pileh Beach, hvor du kan svømme og snorkle blandt tropiske fisk i det krystalklare hav. På Monkey Beach kan du more dig med at fodre Gibbon aberne med majskerner og bananer. De er næsten tamme, men bliver forskrækket, hvis du forsøger at røre dem.

Phang Nga-bugten

Kalkstensøernes lodrette klippevæge står op fra havbunden som sukkertoppe i Phang Nga-bugten. Sejl ind i en skjult vandverden af laguner, grotter og abekolonier i havkajakker og se de enorme rødder på mangrovetræerne, der står som pæle i vandet. Inde i mørket glimter grotternes vægge som en juvelerbutik, og man er nødt til at ligge sig ned i kajakken, når man passerer de smalle steder.
”James Bond Island”, Khao Tapoo ved området Ko Khao Phing Kan, hvor James Bond jagtede Scaramanga i filmen “Manden med den gyldne pistol” er gennemfotograferet og oplagt til et snap shot. På øen er der masser af små boder med perlesmykker og flotte armbånd af muslingeskaller.

Kata Noi Beach

Hop i en tuk-tuk eller på en scooter og kør til den lille strand Kata Noi Beach, som ligger i en bugt. I den nordlige ende, ca. 150 meter fra stranden, er et lavvandet koralrev, hvor du kan se havskildpadder svømme langs revet, hvis du er heldig. Gå ikke glip af den flotte udsigt og solnedgangen fra strandbaren over havet og Nai Harn Beach ved Sunset View Point, 10 min. til fods fra Kata Noi Beach.

Chalong Orchid Farm

Orkidé gartneriet i Chalong har over 1500 arter og hybrider. Her er orkideer i alle farver og faconer og mulighed for at lave flotte nærbilleder. 67/1 Soi Suksan 1, Viset Road, Chalong, Muang.  phuketorchids.com

 

Thai Boxing

Den thailandske kampsport indledes med en buddhistisk dans på scenen i midten af hallen på Patong Boxing Stadium, det største stadium i det sydlige Thailand. Bokserne angriber hinanden med næver, albuer, fødder, hoved og især skinneben og kampen afsluttes tit med knock out. Både drenge og piger og voksne deltager i kampe med op til fem runder á 3 min. Åbent man og tors fra kl. 21.00, du kan booke billetter online på boxingstadiumpatong.com

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.