Top 10 Los Angeles

Skrevet af TravelHunter 8. oktober 2012, 08:01

“The Big Orange” er verdens nye kulturcentrum, kendt af milliarder af mennesker i verden. Det er storbyen, hvor du kan få indblik i filmindustrien, opleve den amerikanske spontanitet og kontrasterne i det amerikanske samfund og fornemme lidt stjernestøv, når du går ned af Walk of Fame på Hollywood Boulevard.

Den amerikanske drøm bliver konstant forsøgt realiseret i Los Angels, hvor det berømte Hollywoodskilt i dag er synonymt med skuespillerbyen. Byen ligger meget spredt og der er ikke et centrum at orientere sig fra, så du skal afsætte god tid til transport. Om dagen folder det pulserende liv sig ud med store armbevægelser i downtown LA og på Sunset Boulevard. Om natten glitrer gaderne fristende og forførende med sine mange restauranter, barer, koncert- og dansesteder.

Walk of Fame

Det kan være lidt af en udfordring at finde sin yndlingsskuespiller eller -musiker blandt de 2500 bronze-stjerner, nedlagt i fortovet på Hollywood Boulevard. På den sprudlende og underholdende gade  får du konstant tilbudt at få taget billeder med Spiderman, Chaplin eller Frankenstein look-alikes, som lever af de donationer, de får fra turisterne.  Foran Grauman’s Chines Theatre finder du Michael Jacksons stjerne og her er også berømte filmstjerners håndaftryk i cementen. På et hjørne ligger en kæmpe souvenirbutik, hvor du kan købe masser af tingel tangel og bling bling. Downtown ligger også Kodak teatret, hvor American Idol bliver optaget og Oscar-uddelingerne finder sted.

Universal Studios

“Goodbye Recruits,” lyder det fra højtaleren, når du stiger ombord i vognen, iført 3D kampbriller. Så kastes du ud i en hæsblæsende kamp om Urgnisten mellem de heroiske Autobotter og de onde Deceptioner i et miks af hypermoderne flysimilator-teknik og computeranimation. Transformers – The Ride er populær og de besøgende står gerne 85 minutter i kø for at få et 10 minutters adrenalinkick.

I filmbyen er også sjove og vilde rutsjebaner som The Simpsons Ride og 4D film om Shrek og æslet og dragen, hvor publikum er den fjerde dimension, eller du kan gå ind på Special Effects Stage og se det 25 minutter lange show, som afslører små filmtricks på en super underholdende måde og inddrager “frivillige” fra publikum.

Du kan også køre gennem filmbyen på en 50 minutter Backlot Tram Tour i åben bus, som kører gennem kulissebyer, hvor Jurassic Park og E.T. er optaget. På turen kører du gennem Det Røde Hav, bliver angrebet af hajen fra Dødens Gab og oplever et jordskælv og ender i en kamp mellem King Kong og dinosaurer i 3D.

Universal Studios er én af Hollywoods største og ældste filmbyer. En billet koster 80 dollars, til gengæld giver den adgang til to dage og det er værd at afsætte, for der er masser af steder at besøge i områdets øvre og nedre afdeling. Med et FastPass til 129 dollars undgår du de timelange køer til de populære rides, og venter kun ca. 5-15 minutter.

100 Universal City Plaza Universal City. Tjek universalstudioshollywood.com

Disneyland Park

I Fantasyland hjælper Merlin børn med at trække sværdet op af stenen. I Star Tours border du et rumskib og suser rundt i rummet via flysimilato-teknik. Walt Disneys drømmeagtige temapark er for alle aldersklasser og har mange forskellige forlystelsesområder. Der er er musik, shows og forskellige parader gennem parken i løbet af dagen og en masse Disney-figurer, der gerne stiller op til billeder.

Rutsjebanen Space Mountain fører dig med høj fart gennem et mørkt kosmos eller prøv den klassiske rutschebane California Screamin’. Oplev også Pirates of the Caribbean og den syngende Jack Sparrow og hans sørøvere. Aftenen i Disneyland parken sluttes af med imponerende laserlys- og festfyrværkeri. Tjek disneyland.disney.go.com

Beverly Hills

De unge, smukke og superrige bor i Beverly Hills og har endda deres eget politikorps. Et hus koster typisk 5-6 mio dollars. Filmstjernernes dyre villaer til 10-50 mio dollars ligger i Bel Air, Brentwood og Pacific Palisades nord og vest for Beverly Hills, og her bor fx Harrison Ford, Meryl Streep og Steven Spielberg og Michael Douglas. Her er ingen fortove og paparazzierne har svære arbejdsbetingelser, for det er ulovligt at holde stille i en bil.

Nord for Beverly Hills bor David & Victoria Beckham og Tom Cruise adresse, og Tom Cruise bor i en 32 mio dyr villa. Her ligger også Hearst Mansion, som er på 4200 m2 og har en garage med plads til 8 biler, en spisestue med 15 meter til loftet, 29 soveværelser, et diskotek m.m. og blev brugt til en af scenerne i filmen “Godfather”. Østpå bor Leonardo DiCaprio og Paris Hilton.

Hos Starline i Hollywood kan du købe en guidet tur, men vær opmærksom på, at du kun kan få et glimt af hustagene og et par vinduer bag de høje mure og gitterporte. Tjek starlinetours.com

Rodeo Drive

Santa Monica Boulevard, Wilshire Boulevard og Beverly Drive danner den gyldne trekant, et forretningsdistrikt med et miks af det sofistikerede Europa og Califonien. Her er Rodeo Drive med den butik, hvor Julia Roberts power shoppede i “Pretty Woman” – i dag en Louis Vuitton forretning – og andre eksklusive butikker og mærkevarer som Chanel og Hugo Boss samt danske Georg Jensen og B&O. På Wilshire Boulevard ligger Regent Beverly Wilshire Hotel, der var scene i Pretty Woman.

Hører du ikke til Rodeo-shopperne, finder du i kulturdistriktet Miracle Mile i Mid-Wilshire flere af LA’s bedste museer, bl.a. Los Angeles County Museum of Art (LACMA), bilmuseet Petersen Automobile Museum og et Craft & Folk Museum med skiftende udstillinger af verdenskunst. Tjek golosangeles.about.com og highways-usa/los angeles.com

Kilometerlangt strandliv

En 100 km lang kystlinje strækker sig fra Malibu i nord til Laguna Beach i syd. Malibu er surfernes paradis, tag en timeout på The Beachcomber Café på molen, Malibu Pier. I Santa Monica er der “Baywatch” stemming og et Getty center ikke langt derfra.

På strandpromenaden Ocean Front på Venice Beach kan du kaste elevatorblikke på bodybuilder, skateboardere, hippier, musikere på Ocean Front og købe et ”I love Venice Beach” badge. Her er gallerier og vægmalerier, fx Venus Fødsel, skabt af Botticelli for enden af Wondward Avenue.

Laguna Beach ligger midtvejs mellem Los Angeles og San Diego mellem det glitrende blå Stillehav og majestætiske kløfter og er et naturskønt helårs retreat for kunstnere, festival dudes og livsnydere. Besøg Laguna Art Museum, der udstiller californiske malerier og skulpturer. Tjek lagunabeachinfo.com

Vil du opleve det californiske strandliv på tæt hold, kan du cykle langs den 35 km lange cykelsti fra Malibu til Torrance, kaldet South Bay Bicycle Trail. Du kan leje cykler, rulleskøjter og skateboards hos Perry’s Café på Oceanfront Walk. Tjek perryscafe.com

Sunset Boulevard

På Sunset Beach, for enden af Sunset Boulevard er blåt vand og en gul-hvid strandsand og pastelfarvede riviera-villaer på klinterne. I en bungalow lejlighed lige syd for Sunset på 5124 DeLongpre skrev Charles Bukowski i 60’erne sine værker om den lille mand på bunden af samfundet.

Galleriet The Box i Chinatown tilhører Mara McCarthy, datter af en af L.A.’s og USA’s vigtigste nulevende billedkunstnere Paul McCarthy, kendt for sine performance-værker på video. 977 Chung King Road, Chinatown.

På hjørnet af Sunset og Alvarado Street finder du én af byens bedste burrito-boder, Burrito King, der laver en helt særlig udgave af den spicy mexicanske fastfood-klassiker. Kig efter den knaldgule facade og skiltet med det dansende æsel. 2101 Sunset Boulevard, Echo Park.

På Sunset Boulevard finder du også Chateau Marmont, der blev bygget som en kopi af et fransk slot. Indenfor er en 1940’er-agtig lobby med rustikke mexicanske fliser på gulvet,  gule lampetter og sort-hvide fotografier på væggene. Udenfor i den frodige, semi-tropiske have ligger en række private bungalower nede omkring poolen og længere oppe ad bjerget, hvor både Roman Polanski, Britney Spears og Lindsay Lohan har gemt sig for paparazzier. 8221 Sunset Boulevard. Tjek chateaumarmont.com

Farmers Market

Shopping med gågademiljø finder du på Farmers Market i Fairfax, som har eksisteret siden 1943 og har mere end 100 restauranter, købmands- og turistbutikker. Her er butikker med unikke smykker, kunsthåndværk og kasketter, delikatesse forretninger og restauranter.  Det er stedet, hvor du kan nyde en crepe på pariser-agtig vis, købe kvalitetskød til fornuftige priser og te med eksotisk aroma. Snup en kop kaffe med vanillesmag hos SHORT Cake, som har et stort udvalg af kager og sandwich. 6333 West 3rd Street. Tjek farmersmarketla.com

Griffith Park

Parken er en pendent til Hyde Park i New York og et fristed på 16 kvm med ridning, golf, tennis og oplagt til picnic. Her er togmuseum, zoologisk have og forestillinger på det græske friluftsteater. I parken er også 100 km vandrestier, én af de populære er fra Griffith Planetarium til Mount Hollywood (495 m), som belønnes med en flot udsigt over Los Angeles. 4730 Crystal Springs Drive. Tjek laparks.org

Natteliv i LA

Downtown er præget af skyskrabere og her finder du LA live, som er LA’s nyeste underholdningscentrum med restauranter og barer, fx Penelope Cruz’ populære Conga Room med latinomusik og dans, congaroom.com.

Den tre kilometer lange del af Sunset Boulevard, der kaldes Sunset Strip, er også kendt for sit natteliv og er pulsåren gennem amerikansk musikhistorie. Det er West Hollywood-strækningen imellem to sydgående gader Crescent Heights Boulevard og Doheny Driveat Sunset Boulevard, der officielt hedder Sunset Strip, eller bare The Strip.

Her finder du The Echo, ét af L.A.’s bedste spillesteder for ny rock og electronica, og i kvarteret er også nye natklubber som Echoplex eller Spaceland, der var pionérstedet for den nye hipster-generation i 90’erne.

I den østlige ende af Sunset finder du de autentiske old school-barer Gold Room, Lucky Joy’s Cocktail Lounge og The Shortstop  med poolborde, jukeboxe og Pabst Blue Ribbon på fad til 3-4  dollars.

TravelHunter var inviteret af Atlantic Link, Air France og Sheraton Universal Hotel

Comments

  1. Marveⅼоus, what a webpage it is! This bloɡ gives usefuⅼ facts
    to us, keep it up.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.