Top 10 Goa

Skrevet af TravelHunter 6. maj 2012, 10:18

Sprælske markeder med must haves varer, bounty-strande med bølgende brændinger og tropiske krydderiplantager. Goa er en regnbue af indtryk og maden er stærkt vanedannende. Her er charterturister, yoga-dyrkere og hippier, der aldrig nåede deres fly.

I Goa er der kilometervis af brede sandstrande og et kulørt gadebillede med farvestrålende hinduistiske templer, hellige køer på vejene og sariklædte kvinder. Du kan leje motorcykel og mærke vinden og friheden, når du drejer på gashåndtaget og kører af sted på udflugter til markeder, strande eller historiske steder. Pengene rækker langt i Goa, så der er mulighed for mange spændende oplevelser.

Hovedbyen Panaji
Husenes facader er alt andet end douche i Goas historiske hjerte, hovedbyen Panaji (Panjim), hvor rødbrune, solsikkegule, marineblå og turkisfarvede huse præger de smalle gader. Husene i de gamle bydele Fontainhas og Sao Tomé er bygget i portugisisk stil med skodder for vinduerne og små smedejernsbalkoner og var hjem for portugiserne helt op til 1960’erne. Ved kirken San Sebastian finder du det portugisiske kvarter Sao Tomé og Old Inn, som i dag er galleri og café.  I  Velha Goa Galeria kan du købe portugisisk fajance og på familierestauranten Linda’s Viva Panjim kan du spise den lækreste mad.

Sprælske markeder
Markederne findes overalt på Goa og boderne ligger på stribe med bjerge af sarier, pashminasjaler, lædersandaler, skåle i valnøddetræ, Ali Baba silkebukser, masala te, smykker og meget mere. Apora natmarked om lørdagen er populært, og her er både boder, mad og musik. Mapusa (Mapsa) markedet er for de lokale og har et godt frugt- og grøntmarked. Anjuna markedet om onsdagen er det mest kendte og også det mest underholdende, men afsæt en halv dag, for det er stort og udbuddet er varer er overvældende. Priserne starter på højt niveau så der skal både himmelvendte øjne og store fagter til, før du kan afslutte handlen med et håndtryk og en pris på cirka 1/3 af den oprindelige.

Backpacker strande
Den kilomenter lange nordlige strand i Arambol er oversået med små “shacks” – restauranter, hvor du kan spise Chicken Masala for 20 kr. og drikke Kingfisher øl til 6 kr. Stranden er et mylder af badende, soldyrkere, kitesurfere og lokale, der spiller fodbold i vandet. Og her er turistfamilier, yoga-enthusiaster og hippier naturligvis. I selve Arambol finder du masser af butikker i de små gader og romantiske udsigtsrestauranter.

Dudhsagar-vandfaldet
Brusende vandstråler kaster sig ned over klippevæggene i Bhagwan Mahaveer naturreservatet i det østlige Goa. Udsigten til ét af Indiens længste vandfald, kaldet “Mælkesøen”, er et rasende flot syn med den mælkehvide sø i forgrunden, som siges at indeholde helbredende mineraler. Aberne i området bliver stopfodret med bananer og tomater og gennemfotograferet, så der er underholdning for alle aldersgrupper i naturreservatet, der kun nås med jeep de sidste 8 km.

Farvestrålende templer
Se de smukt dekorerede templer, dedikeret til de hinduistiske guder Shiva, Vishnu og Jaina. Foran Shri Mangueshi-templet nær Ponda er et syv etager højt tårn, som lyser med grønne og røde lys i Goas aftenmørke. Inde i templet er loftet overstrøet med lysekroner fra 1800-tallet og her er statuer af Parvatti og elefantguden Ganesh. Et andet tempel er Shri Mahalasa Devasthan, der ligger ca. 1 km derfra.

Krydderiplantager
I området omkring Old Goa findes flere plantager, hvor lokale jordbrugere dyrker te, krydderier, grøntsager, urter og eksotiske frugter. Besøg en krydderiplantage i Ponda og hør om de eksotiske planter og smagsnuancer, der kendetegner Indiens fantastiske køkken. Du kommer på rundvisning i plantagen og hører om, hvordan man dyrker og bruger de forskellige krydderier. Der er mad inkluderet i rundvisningen, og du kan købe krydderier på stedet.
Tjek sahakarifarms.com eller tropicalspiceplantation.com

Besøg en Cashew fabrik
Unge kvinder i farvestrålende sarier sorterer cashewnødderne på Arya Cashew fabrikken i Keri landsbyen. Cashewnødder er en af Goa’ største eksportvarer og i familie med paranødden. Nødderne går igennem en længere proces og ristes og pilles og sorteres, inden de bruges i madretter eller som snack. Du kan købe cashew nødder på fabrikken, som er friskere end dem, du kan købe i supermarkedet eller på markederne. Tjek goacom.com/tours

Elefant brusebad
På Sahakari Spice Farm kan du komme tæt på de 6 tons tunge elefanter og gnide den grove elefanthud med en kokosskal for bagefter at sætte dig på elefantens ryg og få et elefant brusebad, når dyret kaster kaskader af vand fra sin snabel. Der er flere steder, hvor du kan ride på elefanter og sidde direkte på ryggen af det store dyr frem for i en ubekvem kurv. Bagefter skal elefanten naturligvis belønnes med bananer eller melonstykker, som den elegant parkerer i munden med snablen. Besøg Sahakari Spice Farm eller Karnataka naturpark. Tjek sahakarifarms.com eller thekarnatakatourism.com

Forførende mad
Tandoori-duften siver ud fra de mange restauranter og der er mange retter at vælge imellem. Maden er især baseret på kokosmælk og friskfangede fisk og skaldyr, som enten steges eller tilberedes i en tandori-ovn og ikke så stærkt krydret. Curry i Indien er en tyk, krydret karrysovs med forskellige grøntsager og eventuelt kød. Chicken Masala eller Pork Vindaloo er typiske indiske retter, og er du i Candolim, så er restauranterne Sea Shell og Inferno et besøg værd.

Old Goa
Gå ikke glip af Old Goa, som var den tidlige kolonitids handelscentrum. Her finder du de imponerende kirker Basilica of Bom Jesus  med et flot marmorgulv, der fører op forbi et forgyldt alter og ind i et lille mausoleum med en sølvkiste, der indeholder de jordiske rester af den portugisiske missionær Sankt Francisco Xavier. St. Catherine katedralen med den berømte Golden Bell, blev bygget i 1510 af Afonso de Albuquerque, og har interiør i korintisk stil og et 10 meter højt, forgyldt alter, der viser scener fra Skt. Katarinas liv, en kristen martyr.

TravelHunter var inviteret af Scanway – Tyrkiet Eksperten.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.