Top 10 Costa de Almería

Skrevet af TravelHunter 12. august 2013, 19:18

Den solsikre kyststrækning, Costa de Almeria, er fri for masseturisme, har lave priser og lange traditioner. Fordriv tiden i western-landskaber, spis tapas og prøvesmag vin eller tag på dagsture til Spaniens kulturseværdigheder.

Almeria er kendt for sine ørkenlandskaber og behagelige klima, og provinsen har været kulisse for mange af de populære spaghetti westernfilm i 60’erne. Ferieområderne Roquetas de Mar og Aguadulce på Costa Almeria er nabo til Costa del Sol. Her er typisk spansk stemning, lave priser og helt roligt ml. 16-21, når der er siesta.

Bodegas Valle de Laujar
Der er langt fra de kraftige Rioja-vine til de lokale rødvine og den søde, lyse dessertvin ‘Vino Dulce de Laujar’. Til gengæld er der vinsmagning ad libitum på den lille vingård til at slukke de tørstige danske ganer. Calle de la Carretera, Laujar de Andarax, Almería. Tjek bodegasvallelaujar.es

Grottebyen Guadix
Bjergbyen Guadix er én af de ældste bebyggelser i Spanien. Slanke hvide skorstene stikker op fra byens hulebeboelser, og drager turisterne til byen. Her kan du besøge et par af boligerne og opleve de små hjem indefra. Byen ligger 60 km nordøst for Granada, og dens hovedindtægt er baseret på landbrug og turisme.

Keramikværksted
Gemt mellem olivenlundene i Alhabia området finder du keramikværkstedet Gonzales Castellón. Omgivet af farvestrålende keramik sidder en mand og indgraverer mønstre på en vase. Det er blot en del af en længere proces, som involverer udforming, design og dekorering, glasering med mere. Her kan du købe keramik til markedspriser – lige fra urtepotter til husholdningsartikler som sangriakander, tallerkener, krus og skåle i dine yndlingsfarver. Cerámica Artesana González Castellón, Camino Cerro Picó, Alhabia, Almería.

Shopping i  Roquetas de Mar
I shoppingcentret Gran Plaza er både spanske og udenlandske mærker til fornuftige priser.  Her er boligtilbehør, restauranter og tøj til hele familien. Centre Comercial Gran Plaza, Carretera de Alicún, s/n  04740, Roquetas de Mar, Almería
Søger du unikt spansk design, så kig indenfor på Carretera de los Motores 210 i Roquetas de Mar i butikken Carolina Morató. Tjek carolinamorato.es

Mini Hollywood i Tabernas ørkenen
Hvem kender ikke titelmelodien til Sergio Leone’s western i 1966 “Den gode, den onde og den grusomme”. Filmen var Leones indsats for at give den slidte western genre nyt liv og er blevet beskrevet som den bedste europæiske western.

Det Grand Canyon lignende landskab i temaparken Oasys ved Tabernas ørkenen har været kulisse for over 200 film. Her er også Fort Bravo med en Wild West by med fort, kirke, torv, en mexicansk landsby og indianske tipitelte, og byen Western Leone, hvor der stadig bliver optaget film.

Byerne blev også brugt som kulisse for “A Fistful of Dollars” med Clint Eastwood, og  i 2002 var de kulisse for den spanske kultinstruktør Alex de Iglesia’s film “800 Bullets”. Sæt en dag af og giv de mindste i familien en god oplevelse i ‘De Vilde Vesten’.  Tjek oasysparquetematico.com og fortbravo.es

Cabo de Gata og San Jose
Øst for byen strækker 20 km smukke strande sig langs med naturparken Cabo de Gata-Nijar. En varm vind varm hvirvler støvet op blandt klipperne i det øde ørkenlandskab.

Her finder du også landsbyen Tabernas, der ligger midt i ét af de tørreste hjørner af Europa, og 30-40 km længere mod sydøst ligger bjergørkenen i naturparken Cabo de Gata-Nijar. En hed, gold og fascinerende ødemark, hvor ørkenen går lige til strandkanten.

Badebyen San José ligger som et fatamorgana i den nordlige del af naturparken. Sydøst for byen ligger tre flotte strande gemt bag kæmpeklitter: Playa de los Genoveses, Playa del Barronal og Playa de Mónsul, så husk badetøjet, solcreme og masser af vand.

Flamenco aften
Flamenco blev oprindeligt fremført af en sanger, men efterhånden kom dansen og guitaren til. Den musikalske tradition blev især dyrket af Andalusiens sigøjnere, men i dag opfører mange den passionerede dans. Vil du opleve de krævende trin og dansernes hæleklapren til guitaristens avancerede fingerspilsteknik, så læg vejen forbi Tablas  Flamenco La Soleá, Calle del Chopo, Aguadulce.

Tapas i Almería
En busbillet til Almería koster 1,90 Euro. Står du af ved Gran Hotel Almería, er der gåafstand til fæstningen Alcazaba, den store gågade Avenida de Federico García Lorca, indkøbsstrøget Paseo de Almería, og den gamle bydel med de små hyggelige tapasbarer.

Prøv fx en mini-sandwich med sortfodsskinke eller gazpacho (kold tomatsuppe) med bacon på Taberna Torreluz.  Udenfor tapasbaren er en bronzestatue af John Lennon på en bænk, som er et mindesmærke, fordi Spanierne mener,  at John Lennon fik ideen til sangen “Strawberry Field”s i Almería.

På byens ældste tapasbar, Casa Puga,  kan du prøve den typiske tapas “pescado fritos”, som kan være både ansjoser eller sværdfisk og fordrive tiden omkring de små hyggelige træborde ved de flotte blå klinkevægge.

Alcazaba i Almería
Det enorme fæstningsanlæg Alzazaba, ligger på en bakketop over byen. Grundlæggelsen af Alcazaba i Córdoba kalif Abd ar-Rahman III i 955 var, hvad der forvandlede Almeria til den store havn i Al-Andalus. Det står stadig triumferende på de uindtagelige klipper og tilbyder flotte udsigter, selvom jordskælv og tiden har tæret på borgens pragt.

Alhambra og Generalife
Alhambra (det røde slot) er en unik kulturoplevelse. Det blev bygget af maurerne mellem 1248-1354 og er i dag på UNESCOs Verdensarvsliste, og her finder du Europas bedst bevarede og smukkeste arabiske arkitektur og haveanlæg.

Alhambra består af fire hovedattraktioner. Tre af dem ligger side om side, mens den fjerde, Generalife, ligger et par hundrede meter nord for selve Alhambra. Den største seværdighed på Alhambra er det mauriske palæ Palacios Nazaries. Overalt er væggene dekoreret med minutiøst udførte stuk-dekorationer. Se Løvegården, hvor 124 søjler omkranser en fontæne, omgivet af løver, og den elegante Myrtegård.

Slottet Generalife var sommerresidens og landsted for Nasrid-sultanerne i Granada fra begyndelsen af 14. århundrede. Paladset består af Patio de la Acequia med et langt vandbassin, springvand, søjlegange og pavilloner og Jardín de la Sultana, som er ét af de ældste eksempler på mauriske haver.

TravelHunter.dk var inviteret af Bravo Tours

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.