Tjekkiet er grøn i mere end én forstand

Skrevet af TravelHunter 1. juli 2021, 16:24

Tjekkiet byder turister velkommen til nye museer og grønne parker i Prag, en ny vandresti tværs gennem landet og bedre adgang til nogle af landets mest populære naturattraktioner.

Fotos: CzechTourism

Tjekkiet er ét af de lande med flest grønne kvadratmeter per indbygger. Tjekkerne er i det hele taget vilde med naturen, og bruger den aktivt, og der er mange udendørs oaser både i storbyen og flotte naturområder udenfor byen.

Grøn storby med kulturoplevelser

Gamle slotte, smukke broer og hundredvis af kirkespir er som regel det, der karakteriserer Tjekkiets hovedstad. Men med 180 kvadratmeter grønt areal per person, er Prag blandt de grønneste byer i Europa.

Besøg parken Stromovka, byens oase med velplejede engelske haver, fuldvoksne træer, legepladser og gode græsplæner til eftermiddagslæsning og picnic.

Et andet populært grønt område i Prag er Petřín-højen, hvor både lokale indbyggere og turister nyder de fredelige omgivelser med en picnic eller slentreture til udsigtstårnet på toppen, der er en miniatureversion af Eiffeltårnet.

Samtidig er Petřín-tårnet, Spejllabyrinten og det gamle rådhus nu åbent for besøgende, og det smukke Lobkowicz-palads, der huser en samling af værker af verdenskendte malere, musikinstrumenter og manuskripter af berømte komponister fra 17–19 århundrede, har åbnet to helt nye gallerier.

Prag ser frem til igen at kunne modtage gæster fra Skandinavien og resten af Europa. Det markeres indtil 31. august 2021 med kampagnen Prague Unlocked, hvor en hotelbooking giver dig fri adgang til en række museer og andre fordele. Læs mere på praqueunlocked.eu

Ny vandresti tværs gennem landet

Vil du ud at vandre, er den splinternye 1.000 km lang vandresti Cesta Českem den første af sin art i Tjekkiet og går tværs gennem hele landet. Den markerede sti begynder i bjergene ved den tjekkisk-tyske grænse og krydser den nordlige, bjergrige del af landet, indtil den til sidst når den slovakiske grænse i øst. Læs mere på stezkaceskem.cz

Eventyrlige klippeformationer

I det nordøstlige Tjekkiet finder du Adrspach-Teplicke, ét af de mest populære naturområder og et sandstensområde med de højeste klippeformationer. Her er stadig toppe og formationer, som kun professionelle bjergklatrere kan bestige, men i området er også afmærkede vandreruter, som bringer dig forbi klippeformationer med eventyrlige navne som dværgen, sfinksen og bjørnen. På den nyoprettede hjemmeside Adrspasskeskaly.cz kan du købe billetter til  Adrspach-Teplicke klippeområdet.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.