Syng med på Danmarks historie i teatret

Skrevet af TravelHunter 29. august 2016, 13:06

/Users/gudmundthai/Desktop/Fremkaldte/._D8I2405.tif

Efteråret venter lige om hjørnet og hvad er bedre tidsfordriv på kølige aftener end en lun teaterforestilling. Lillys Danmarkshistorie er på turné i landet med fortællingen om den danske arbejderfamilie gennem 100 år og kvindeliv.

Foto: teaterbilletter.dk

Tre millioner går i teatret om året, og teatrene i hovedstaden har solgt mange billetter i år. Nøglen til teatrenes succes er spændende fortællinger og interessante instruktører. Forestillinger, der får publikum helt ud på stolen, får en til at grine eller giver stof til gode snakke rundt om kaffebordet.

Landsdækkende teaterkuller

Og Danmarks teatre tiltrækker tilsyneladende publikum som aldrig før, selvom teatret er kommet i større konkurrence med de øvrige kulturelle tilbud som koncerter og musik- og kulturhuse. Derfor er forestillingen Lillys Danmarkshistorie også et godt indspark i mikset af andre kulturelle tilbud i fx Taastrup Teater på Vestegnen.

“I provinsen vil man også stadig gerne i teatret. Det er en social begivenhed og noget, man snakker om bagefter – det giver en slags sammenhængskraft,” siger Lars Salling fra Danske Teaterforeninger.

Generationer med meninger

Forestillingen Lillys Danmarkshistorie – en underholdende familiekrønike fra 1920’erne til i dag – er på turné fra Folketeatret Hippodromen på Nørregade. Publikum oplever fortællingen om den danske arbejderfamilie gennem 100 år og kvindeliv i Danmark med kendte sange fra kabaret, revy, film og danskpop.

Høje-Taastrup Teaterforening har den humoristiske forestilling om 3 generationer af kvinder, der skabte det Danmark, vi kender i dag, på teaterplakaten den 18. september i Taastrup Teater. En vedkommende fortælling om rejsen fra land til by – fra det hårde liv i arbejderklassen, middelklassens velfærdsproblemer til den universitetsuddannede.

Gode teaterforestillinger med nærværende og sjove historier er måske nøglen til teatrenes succes. Forsalget til den kommende teatersæson i hovedstaden er under alle omstændigheder begyndt godt og ligger over niveauet sidste år.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.