Spis, sejl og shop i Chóngqìng

Skrevet af TravelHunter 14. maj 2016, 06:17

Chongqing centrum med Liberation Monument

I den hurtigvoksende metropol  Chongqing i den sydvestlige Sichuan-provins møder du nutidens kinesere. Byen er udgangspunkt for krydstogter på Yangtze floden og kendt for sit krydrede køkken og den gamle handelsby Ciqikou.

Hele seks floder løber gennem storbyen, der ligger blandt bjerge, og der er derfor masser af flodbredder at slentre langs. Historiske templer og dragere med bambusstave i bybilledet danner kontrast til byens høje skyskrabere og pulserende bymidte. Et par hundrede kilometer vest for byen byder Chongqing på dyreliv og kulturarvsoplevelser.

Chongqing centrum

Byens puls mærkes bedst i i Chongqing centrum med høje skyskrabere og et dyrt indkøbsstrøg med internationale varemærkebutikker som i andre storbyer. Med sine 27 meter rager Folkets Befrielsesmonument, Liberation Monument, op på pladsen i gågaden i Yuhzong området, Jie Fang Bei, blandt shopping centre, flag store butikker, storskærme med reklamer og mennesker. Udsmykket på toppen med Rolex ure, er monumentet byens vartegn baggrundskulisse for masser af billeder.

10 minutter til fods fra Liberation Monument, er Arhat Templet, der med sin 1000-årige historie, er et af Chongqings ældste templer, hvis hovedattraktion er en lang korridor med helleristninger fra Song-dynastiet og en stor Buddha i bronze. Kig også forbi Chongqings kulturcenter, Guotai Art Center på Linjiang, der med sin skov af vandrette røde og sorte bjælker er en arkitektonisk perle med både biograf, teater og kunstmuseum.

Chongqings kulturcenter Guotai Art Center

Spis som de lokale

Sichuan-køkkenet er Kinas mest krydrede med brændende chili og peber. Populære retter er bl.a. hotpot, huoguo, en slags fondue, hvor du selv koger alt fra kød, røget tofu, svampe og grøntsager til svinehals i en suppe midt på bordet, fisker det op med spisepinde og dypper det i en olie med krydderier for at afkøle maden. Du finder hotpot restauranter på Nanbin Road, på hot pot-gaden Wuyi, eller du kan gå på restauranten Hongding Hotpot i det livlige Hongyadong Folklore Mall ved Jialing floden, som nås med CRT linje 2 til Linjiangmen Station og 10 min. til fods.

En anden populær ret er stegt kylling med peanuts og chili, gongbao jiding, og stuvet tofu med svinekød og chili, mapo doufu. På Hotel Intercontinentals restaurant kan du prøve de forskellige egnsretter, som serveres på en stor roterende glasplade, og her bør du også prøve også de frisklavede, tynde DanDan nudler i spicy sauce.

Sichuan-ret med chili og peber

Cruise på Yangtse-floden eller se skyline fra oven

Chongqing er udgangspunkt for krydstogter på Yangtze flodens øvre løb gennem De Tre Kløfter til den store vandkraftdæmning ved Yichang. En flot sejltur på 660 km. Men du kan også komme på kortere ture. Hver aften kl. 19.30 stævner både ud fra Chaotianmen kajen, hvor Yangtzefloden flyder sammen med Jialing. Sejlturen er inkl. middag og tager 1,5 time, og fra båden har du kig til de oplyste skyskrabere inde på land.

Vil du se byen fra oven, kan du krydse Yangtze-floden med svævebanen på Jiefang Dong Rd. Et andet godt udkigspunkt er Yikeshu Night View Platform på NanShan bjerget, som nås fra CRT Wu Gongli subway station (linje 3), hvorfra du kan tage bus 346-347. Kommer du om dagen, kan du evt. kombinere turen med et besøg i Golden Eagle Park og se parkens 22 meter høje gyldne ørn. Kommer du om aftenen, har du udsigt til en flot oplyst skyline.

Chongquin skyline by night

Shop i porcelænsbyen Ciqikou

Hovedstrøget i den gamle handelsby Ciqikou er travlt, livligt og Tivoli-agtigt med bjerge af porcelæn, keramik og silketøj og -tørklæder i de små butikker. Ciqikou (Porcelænsporten) er fra slutningen af Ming-dynastiet (1369-1643), og her på bredden af Jialing floden lagde skibene i gamle dage til kaj for at aflæsse det værdifulde porcelæn, som Kina er kendt for. Kig ind i porcelæns- og keramikbutikkerne med de smukt glaserede tekopper og høje tekrus med dragemotiver og køb lidt te med hjem fra tehusene.

Når du er blevet mæt af storbylivet med biler, butikker og menneskemylder, er Chongqing også porten til andre unikke seværdigheder i det sydvestlige Kina. Bl.a. Chengdu, Kinas panda-centrum, 250 kilometer mod vest, og de buddhistiske huletempler i Dazu fra 800-tallet, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, De ligger  cirka 1 1/2  times kørsel i bus fra Caiyuanba busstation i centrum.

Porcelænsbyen Ciqikou

IMG_1722

TravelHunter.dk var inviteret af Finnair og InterContinental Chongqing

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.