Solrig ferie på Kap Verde

Skrevet af TravelHunter 12. april 2023, 09:41

Tag med rundt på Santa Marias hovedgade, på en jeeptur til undervandsgrotten Blue Eye, svøm i en saltsø og kom tæt på babyhajer i Shark Bay.

Rejs med klimakompenseret fly på en uges ferie med halvpension i kystbyen Santa Maria på en afslappende og solsikker ferie.

Stranden og molen

På den lange, lyse strand kan du dase på en drømmeseng og nyde udsigten til havet og se de lokale surfere.

På molen renser kvinder friskfangede fisk, her er mænd og turister med fiskestang. Omkring molen cirkulerer små speedbåde, fyldt med turister, der skal ud at dykke og snorkle.

Vil du selv ud at surfe, er der en Kite & Surf butik i Sal Beach Club, hvor du kan leje udstyr.

Byens lokale marked

På pladsen LOJA de Sodade er små boder med souvenirs – perlearmbånd og halskæder, små tasker af kokos med et skilt, hvor der står ”Cap Verde. No Stress”. Eller køb den afrikanske træskulptur ”Tænkeren” – en knælende mand. I afrikansk kultur er evnen til at tænke i stedet for at reagere afgørende for rollen som kongemagt, og derfor er Tænkeren så populær.

Fiskerlandsbyen Palmeira

Se fiskerne gøre fiskenet klar til næste dag og de flotte vægmalerier med fiskermotiv, der præger husfacaderne. De udhulede kuglefisk vejrer i vinden i den store souvenirbutik med stråtækt tag.

Citronhajer i Shark Bay

I Shark Bay kan du leje crocs og følge med en lokal ud på lavt vand og se små citronhajer i det krystalklare vand.

Buraconas undervandsgrotte

I en lille bugt i den nordvestlige del af øen, cirka 5 km nord for landsbyen Palmeira, ligger et imponerende naturområde (se coverfoto).

Her er øens hovedattraktion Buracona, også kendt som ”Blue Eye”, en undervandsgrotte i lava-klipperne, der ligner en kæmpe blå topas i sollyset. I området er også en naturlig lava-pool, som du kan bade i.

På restauranten The Blue Eye kan du spise hummer til cirka 50 Euro og nyde den fantastiske udsigt over havet.

Svømmetur i saltsø

Tag til det tidligere saltudvindingssted tæt ved den lille by Pedra de Lume. I én af de mindre saltsøer, hvor saltkoncentrationen ikke er farligt høj, kan du tage en svømmetur, det er fuldstændig som at bade i Det Døde Hav.

Smykker, kaffe og krydderier

På gågaden i Santa Maria er flere gode butikker. Lamp Fallshop med det flotte billede af Evora, har armbånd af grøn Aventurin og andre smykker samt tasker og farverigt tøj.

Loja Do Mar har læderarmbånd med hajtænder, flotte halskæder og små træudskårne havskildpadder med magnet.

I Supermarkederne kan du købe kaffe fra Afrika og den stærke chili piripiri, som bruges i det Kap Verdanske køkken.

Flotte solnedgange

Nyd solnedgangen om aftenen, fra restauranten på Hotel Odjo D’Agua er et flot kig over vandet.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.