Snepolo i St. Moritz

Skrevet af TravelHunter 4. januar 2015, 20:30

Polo på is med naturen som kulisse

Luften dirrer af fart, spænding, kampgejst og champagnepropper, når St. Moritz hvert år i slutningen af januar er vært for vinterpolo.

Bland champagne, frost og heste under fællesnævneren polo og få en luksus oplevelse i St. Moritz, når byen afholder den årlige snepoloturnering 29. januar til 1. februar.

Her er sportslige udfoldelser, pelsklædte mennesker og trimmede heste, når byens tilfrosne sø danner kulisse for sportsarrangementet, som er flankeret af markedsføring af diverse luksusprodukter. Men du behøver ikke at leve polostilen for at deltage.

Iskold champagne

Polorytteren sætter hestens tempo i vejret, så den kommer foran bolden. Så svinger han polokøllen i et baglæns slag, som får bolden til at flyve bagud mod målet.

Rytteren galoperer hen over isen efter bolden. Hestens piggede hove hvirvler den faststampede sne op, mens rytteren giver den orangerøde bold nogle kraftige slag. “Pas på champagneglassene!” råber kommentatoren kækt til tilskuerne på tribunen, som begejstrede følger kampen.

Snepolo er en hurtig og underholdende sport med polospillere fra hele verden. Spillerne har kun 7 1/2 minut i hver af de fire-seks “Chukker” til at få et mål. Især argentinerne udmærker sig på holdende, som sponseres af Schweiziske bil- og urproducenter og banker og har Cartier som hovedsponsor for poloturneringerne.

Vintersport mekka

Nærmest hele byen er samlet nede ved søen de fire dage, turneringen varer og trækker hvert år ca. 20.000 tilskuere til.

Både  VIP’erne og pressen har deres eget hvide telt på det snedækkede område. Ud over champagne, sælges kødretter og varm risotto fra de små boder ved søen. Har du ikke fået plads på tribunen, er der masser af gratis ståpladser.

Får du lyst til at stå på ski er der masser af muligheder i byens to dele, St. Moritz Dorf og St. Moritz Bad, som begge har skilift.

To gange har St. Moritz været vært for De Olympiske Vinterlege, og i 2003 holdt bjerglandsbyen VM for alpint skiløb. Her er masser af sportsbegivenheder  i vintermånederne og et godt miks af sport og festmiddage og receptioner, hvor “Cuvée St. Moritz” flyder uafbrudt.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.