Skiferie med Bond Brunch

Skrevet af TravelHunter 30. marts 2014, 12:19

Filmhistorie og bjerglandsbyidyl blandes på en god og smagfuld måde med nutid og fart i Schilthorn, som Agent 007 satte på verdenskortet allerede i 1969.

Vi spiser brunch i den roterende restaurant Piz Gloria i 2971 meters højde på toppen af Schilthorn med udsigt til sneklædte bjergtinder. På tallerkner og kopper står der »007« og der følger et glas Prosecco med brunchen. På udsigtsterrassen udenfor hopper japanske turister begejstret foran bjergmassiverne Eiger, Mönch og Jungfrau Joch for at få de bedste billeder.

 

Schilthorn og Bond

Restaurantens navn Piz Gloria stammer fra James Bond-filmen “I Hendes Majestæts hemmelige tjeneste” fra 1969, hvor den australske skuespiller George Lazenby alias James Bond blev jagtet af forbrydere i en lang offpist-løb scene fra Schilthorn. Siden filmen har alpetoppen Schilthorn været blåstemplet som turistdestination, og i 2013 blev både svævebanen, restauranten og Bond museet renoveret.

Efter morgenmaden går vi på opdagelse i Bond World – en interaktiv udstilling i underetagen med scener fra filmen. Vi kører i bobslæde, flyver i en helikopter simulator og ser uddrag af filmen i museets lille biograf.

Himlen er blå og frostklar, da vi varmer op med nogle lette strækøvelser, inden vi sætter af fra toppen på Schithorn’s sorte piste. Sneen reflekterer solens stråler og vores kroppe koger under den svedtransporterende trøje og håret klistrer under skihjelmen, men det føles skønt at slå sig løs på skipisterne. Så kommer det første styrt og anden gang ryger den ene ski af, og der kommer sne ind bagved solbrillerne. Bad luck og skidt start, men fra bjergstationen Birg (2677 meter) bliver terrænet på de blå pister noget nemmere.

 

Alpero og bjergidyl

Mürren er bilfri og gør vores skiferie i Schweiz til noget helt særligt. Hver morgen vågner vi til fuglekvidren og en flot udsigt til nordsiden af Eiger og Jungfrau og bjergkæden Wetterhorn. Vi har indlogeret os på hotel Alpenruh, som er fra 1912 og matcher godt til landsbyens andre små træhuse, bygget i traditionel schweizisk stil, smukt dekoreret med blomster og jagttrofæer.

Skiområdet Mürren-Schilthorn er sammenhængende og fuldt udbygget, og med en ny svævebane er liftkapaciteten helt i top. Vores hotelvært Urs Brotschi fortæller os om turen “First Track” (Ersten Spur) – hvor man tager svævebanen til Schiltorn tidlig morgen kl 7.40, inden den åbner for publikum og står på ski til Mürren via Höhelücke og er tilbage kl. 9.00 til morgenmaden på hotellet. En god optakt til den næste tur på pisterne i Mürren-Schilthorn området, der har 53 km pister med en overvægt af blå pister. Og svævebanen ligger kun to minutter fra vores hotel.

 

For de mindre øvede

Et andet skiområde ved Mürren er Almendhubel (1907 meter). Fra hotellet vandrer vi langs den snebelagte vej til togbanen. Det tager kun fire minutter til området, som ligger 1000 meter højere end Mürren og er perfekt til familier og mindre øvede skiløbere. Her er en skøn panoramarestaurant med træterrasse, hvor vi kan nyde vores frokost og en Café Crème – en kop kaffe, der er brygget efter espresso-metoden men med fire gange så meget vand og ved fremstillingen frembringer en farvet creme på toppen.

Om aftenen kan vi høre de rumlende lyde fra lavinerne, inden vi falder i søvn. Det lyder nærmest som tordenvejr, når et svagt lag af sne kollapser, men næste morgen er himlen igen blå, og vi er klar til endnu dag på pisterne.

 

TravelHunter var inviteret af Ferretti Tourism Marketing

 

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.