Skal du til Copenhagen Jazz Festival?

Skrevet af TravelHunter 24. juni 2015, 11:19

Jazz by the sea Foto Kristoffer Juel Poulsen

Der er nedtælling til ti dage med fest og farver, når jazztoner fylder luften i København og musikken sætter gang i humør, hænder og fødder 3.-12. juli.

Swinging jazz, svedig blues og upoleret indierock er nogle af de stilarter, du møder til årets Jazz Festival. TravelHunter.dk viser dig vej til nogle af de fedeste koncerter, inden musikken brager ud fra jazzklubber og koncertsale, på Københavns torve og pladser, i Rødovre og på Nordsjælland.

Fotos: Kristoffer Juel Poulsen, musictour.eu, jazz.dk og Linda Danielsen Røygaard

Jazz på Bryggen
Bryggens Spisehus tænder grillen foran Kulturhuset Islands Brygge, når Jazz by the Sea præsenterer flere internationale supernavne som det legendariske jazzband Yellowjackets, The Bad Plus Joshua Redman, Bill Frisell og Larry Graham & Central Station.

Larry Graham på Bryggen

Jazzklassikere
New-Orleans feberen raser i DR Koncerthuset, hvor pianisten og komponisten Dr. John  blander ånden fra New Orleans og Louisiana med jazz, rhythm’n’blues og rock’n’roll.

Kulturhuset Assistens står bag et nyt tiltag inspireret af de helt klassiske New Orleans jazz funerals fra Dronning Louises Bro til Assistens Kirkegaard fredag 10. juli kl. 17.

Fra Nyhavns Mindeanker er der to afgange hver aften kl. 17.00 og kl. 19:00 under festivalen til de efterspurgte livejazz sejladser i Københavns havn og kanaler med swing, dixieland, ragtime og New Orleans-stemning.

Saxofon eller piano
Siger man saxofon, må man også sige David Sanborn. Det smukke landsted Sølyst i Klampenborg tilbyder 8 udendørs koncerter med havudsigt. Den første weekend af festivalen er hovednavne som den amerikanske vokalist Lizz Wright, den italienske pianist Stefano Bollani og David Sanborn, den mest succesfulde og indflydelsesrige amerikanske saxofonist siden 1980’erne.

Al Jarreau i Amager Bio
En anden 80’er veteran optræder lørdag aften 11. juli i Amager Bio. Fusionen af jazz og R&B har altid været Al Jarreaus varemærke, og den 75-årige veteran kan samtidig fejre sit 40-års jubilæum for debutalbummet ‘We Got By’. Jarreau har gennem årene optrådt med jazzgiganter som Miles Davis, Chick Corea og David Sanborn men står  med sit eget band på scenen i Amager Bio.

All Jarreau musictour.eu

Jazz for kids
På en ny stor scene i Søndermarken er der fri entré fem dage med jazz i alle afskygninger for børn og deres forældre. Blandt andet holdes koncerter under temaer som Halfdans Hoved og Dansk Børneafro og Univers på Vers og de to DJ’s Slickard Nickson & Cheese-A-Lot.

Til Copenhagen Jazz Festival

Svensk kultband i Jazzhouse
I Jazzhouse kan du bl.a. opleve den tyske retrofuturist Felix Kubin, Blue Note-sensationen Ambrose Akinmusire, superpianisten Vijay Iyer og to koncerter med det legendariske svenske kultband Fire! Orchestra.

Som noget nyt åbner Copenhagen Jazz Festival en gratis udendørsscene i Niels Hemmingsens Gade med ny musik og progressive danske navne, som giver koncert tidligt på aftenen.

Jam Sessions i Montmatre
Under festivalen er der tradition for, at stjernerne kigger forbi Jazzhus Montmatre og skaber melodiske krumspring og maraton jam for publikum. Lørdag 4. juli ledes trioen af den amerikanske trommeslager Winard Harper, som har spillet med alle jazzens største navne. Besætningen består på skift af en række af de bedste musikere i København og et par amerikanske gæster.

Jazz i Rødovre
Store internationale jazznavne har gjort Viften i Rødovre til en vigtig spiller på den danske jazzscene. I år spiller internationale stjerner som bl.a. Salif Keita, Mike Stern, og The Rosenberg Trio i koncertsalen.

Keita blander jazz, cubansk musik, pop, traditionel afrikansk musik og islamisk sangtradition til sin helt egen verdensmusik, og Mike Stern har slået sit navn fast som levende guitarlegende inden for jazz og jazz-fusion. Den fem gange Grammy-nominerede guitarist akkompagneres af den franske violinist Didier Lockwood og et band bestående af Tom Kennedy og Steve Smith. The Rosenberg Trio betragtes som det førende navn inden for gypsy jazz/django jazz og er aktuel med deres 15. album.

På Rødovre Rådhusplads er der gratis udendørsjazz med Jesper Thilo, Ricardos Jazzmen, Nulle & Verdensorkesteret, Jacob Fischer, Louisiana Jazzband og Daimi.

Mike Stern i Viften Foto Linda Danielsen Røygaard

The Cabin Project på Frederiksberg
Smukke og mørkt rugende sange med de to sangerinder Kira Skov og Marie Fisker fylder luften over Haveselskabets Have i Frederiksberg Have fredag aften 10. juli. Lyt til sange fra deres  markante album i 2014 med rødder i klassisk singer/songwriting krydret med leg og vovemod.

Dansk trancejazz og etno-vinyler
Basketbanen på Charlotte Ammundsens Plads ved Nansensgade danner rammen om to særlige koncertoplevelser på gadeplan med hhv. trommeduoen To\To og guitarbandet Cirklen, som er en totaloplevelse, hvor publikum er sat i centrum omringet af seks guitarister, der spiller ind mod publikum og hinanden.

Distortion rykker Jazz Remixed ind på basketbanen, hvor Dokkedal denne gang tager udgangspunkt i vinyler med etnojazz og trancemusik fra Nordafrika.

Jazz Remixed Copenhagen Jazz Festival Foto Kristoffer Juel Poulsen

Plænen i Tivoli
For dem, der ikke kan undvære en tur i Tivoli, er der koncert med Tony Bennett & Lady Gaga den 8. juli på Plænen.

I år holdes der over 1000 koncerter, så uanset hvilken slags musik du har i blodet, er der er rig mulighed for at høre mange forskellige dele af jazzgenren. Bor du i eller besøger du i København, så løs billet til årets Jazz Festival.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.