Selvhealing starter med vand og citrus

Skrevet af TravelHunter 14. marts 2017, 09:11

Vores madvaner, livsstil, søvnmønstre, relationer og omgivelser påvirker os både fysisk og følelsesmæssigt. Men din krop kan helbrede sig selv gennem sund kost og daglig yoga og meditation.

Kickstart dit indre apotek allerede om morgenen med et glas varmt vand med presset citron- eller limesaft, en teskefuld honning og varmt vand.

“Citrusfrugten renser, honningen giver kroppen energi, og det varme vand sætter gang i kroppens indre organer,” forklarer Dr. Dinesh, overlæge på Ayurvedic Pavilons i Sri Lanka.

Han behandler tusindvis af mennesker hvert år ved at ordinere urtemedicin, vegetarisk mad tilpasset din  kropstype, oliemassage og ayurvedisk terapi som Shirodhara, der afslapper kroppen og renser sindet.

Power retreat og pulsmåling

På et power retreat bliver din krop udrenset for mange affaldsstoffer, og du får værktøjer og råd til at fortsætte en sund levevis.

Behandlingerne foregår på Kropsinstituttets power retreat på Sri Lanka, hvis tropiske klima er særligt gunstigt for virkningen af ayurvediske behandlinger. Her laver Dr. Dinesh og hans team en pulsmåling, som fastslår “patientens” kropstype ifølge den indiske lægevidenskab Ayurveda og designer derefter både medicin af planteekstrakter, massage, ayurvedisk terapi for krop og sind og kost til den enkelte.

Maden er din medicin

Den mad, vi spiser, har indflydelse på vores celler, følelser og DNA, og ved at spise en sund, god og nærende mad, kan du heale du din krop. 98 % af dine celler udskiftes og fornys på et år, og noget af det bedste, du kan give din krop er frugt og grønt, for gode råvarer booster dine stærke, sunde og vitale celler.

“Vi bruger 50% af vores energi på at fordøje maden,” forklarer kropsterapeut Johnny Hauge, som er Manuvision behandler og Livsstil & Ernærings coach og tilknyttet Kropsinstituttet. “Kroppen helbreder sig selv ved en sund livsstil.”

Ligevægt i sindet

Men også dine tanker og overbevisninger kan være med til at stoppe eller fremme din naturlige udvikling. Når vi er i ubalance, bliver vi let overbelastet og stresset og får ikke opladet ny energi. Ubalancen mellem vores psyke og krop blokerer for vores livsglæde og livsenergi, og vi reagerer ofte med fysiske symptomer som spændinger, muskelsmerter, svimmelhed, træthed, humørsvingninger.

En kropsterapeut kan hjælpe dig med at genvinde din fysiske og psykiske vitalitet. Kropsinstituttet har udviklet deres egne kropsbehandlinger: Body All MInd, som løsner op for akutte symptomer som smerte og  spændinger, men samarbejder også med andre kropsbehandlere og livsstil og ernærings coaches.

På et power retreat på Sri Lanka med Kropsinstituttet får du to kropsbehandlinger ud over daglige yogaøvelser, massage og ayurvediske behandlinger og konsultationer med en ayurvedisk læge. Under opholdet øver du også De 5 Tibetanere, som ifølge taoistisk tro sætter dine energistrømme i kroppen fri.  Og når livsenergien strømmer frit, sættes dine helbredende kræfter i gang.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.