Paella og flag i Torvehallerne

Skrevet af TravelHunter 1. september 2013, 22:43

Alle var inviteret til fest i dag, da hele byens markedsplads fyldte 2 år. De mange stader havde gjort noget ekstra for at fejre den gode smag og kvalitet, og her var godter til både ganen og ørerne.

Som alle andre dage var Torvehallerne også i dag samlingssted for både familier, hipstere og pensionister, som var kommet for at fejre dagen med et glas eller to. pladsen udenfor var fyldt med stader, stemning og masser af godbidder.

Risene i den store paellapande over det åbne ildsted på den udendørs plads, tager langsomt farve af safranen. Kokken rører risene med kyllingestykker, fisk, skaldyr og peberfrugt, ærter og løg. Til sidst pynter han retten med kæmperejer,  blåmuslinger og citronbåde.

”Det ser godt ud! Følger Paellaen gratis med, ligesom tapas i Spanien” spørger en kvinde kokken fra tapasbaren Tapa del Toro og ler. En familie bestiller paella og finder en plads ved bordene sammen med de mange andre gæster. Den kølige San Miquel øl passer godt til den lækre risret, krydret med et stænk chili.

En kvinde i lille kjole klaprer hælene fra sine turkisblå sko i gulvpladen på pladsen til tonerne af spansk guitar. Hendes pinkfarvede vifte svirrer hen over hendes røde hår, mens Rafael Molina og hans musikere giver flamencodansen liv med guitar, stemme og hænder.

En lille pige i rød-hvid flamenco-kjole har spist sig mæt i Paella og overvejer, om hun også skal kaste sig ud i dansen. Måske næste år.

Få en smagsprøve af Flamenco musikken på Torvehallernes fødselsdag.

 

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.