Tag på vandretur langs Mallorcas sydlige kystlinje

Skrevet af TravelHunter 4. september 2022, 08:54

Fotos: Fundació Mallorca Turisme

Mallorca har indviet den nye vandrerute “Ruta de los Faros” langs øens sydlige kystlinje.

Ruten er 285 km lang og opdelt i 12 etaper – og forbinder Capdepera på den østlige del af øen med Andratx på Mallorcas vestspids.

En 285 km lang rute i 12 etaper

På den nye rute kan vandrere udforske Mallorcas sydlige kystlinje og dens historiske, kulturelle, etnologiske og maritime arv. Den 285 kilometer lange rute forbinder byerne Capdepera i øst og Andratx i vest og er opdelt i 12 etaper. De mange fyrtårne langs ruten fungerer som vejvisere, men ruten er også afmærket med skilte.

Ruten starter i byen Cala Agulla på Mallorcas østkyst og fortsætter mod Port d´Andratx i Santa Ponça, hvorfra man bl.a. krydser gennem kystbyerne Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Llucmajor og Palma, for til sidst at ende i kystbyen Andratx mod vest.

Oplev nogle af Mallorcas fyrtårne

Undervejs kommer du forbi flere af øens mange fyrtårne, som er en integreret del af Mallorcas kystlandskab. Fx Capdepera fyrtårn, hvor én af fyrtårnets vogtere komponerede sange, som den dag i dag stadig opføres af et lokalt kor.

Inden du når øens sydspids, kommer du forbi Portocolom-fyrtårnet, som med sin strategiske placering spillede en vigtig rolle under den spanske borgerkrig.

Ruten fører også til Cap de Ses Salines fyrtårn, som er den første i Spanien, der får sin energi fra solpaneler, og til Cap Blanck fyrtårn, der er kendt for at have nogle af de flotteste solnedgange og mest fantastiske klipper på Mallorca.

Vandreturen går også forbi kendte byer og turistområder som Camp de Mar, Cala Ratjada, Cala Millor og Porto Cristo.

Kombinerer du den nye vandrerute med ruterne Pedra de Sec og Artá-lluc, kan du nu faktisk gå hele vejen rundt om Mallorca.

 

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.