Kunstmuseer og Street Art i Málaga

Skrevet af TravelHunter 3. april 2016, 12:40

CAC Málaga House of Art

Søger du cool storby oplevelser? Kom tæt på internationalt anerkendte kunstværker i nogle af Málagas mange museer og oplev livlig Street Art i byens SOHO kvarter.

Málaga er mere end historiske festivaler, musikalsk arv og livlige tapasbarer. Kystbyen er også Middelhavets hotspot med kultur, gourmet og kunst.

Málagas borgmester, Francisco de la Torre, har i løbet af sine 15 år i embedet forvandlet Málaga til en by fyldt med verdensberømt kunst og kultur. Siden Picasso museet åbnede i 2003 og satte Málaga på verdenskulturkortet, er det ene kunstmuseum efter det andet poppet op i solkystens hovedby, som i dag huser 42 kunstmuseer.

Centre Pompidou Málaga

Seneste kunstsnack er Centre Pompidou Málaga, som en femårig aftale med Frankrigs Centre Pompidou har gjort mulig. Det kubeformede museum i starten af havneområdet havde cirka 400.000 besøgende i 2015. I kælderetagen finder du 90 permanente kunstværker fra 20. og 21. århundrede og 2-3 skiftende udstillinger om året. Her kan du bl.a.  i 2016 opleve Kader Attias værk “Fantasma” 102 knælende aluminiumsskulpturer. centrepompidou-malaga.eu

Kader Attias værk Fantasma

Museo Picasso Málaga

Picasso museet er stadig Málagas juvel. Museet i Pablo Picassos fødeby (1881-1973) har hele 200 af Picassos værker og arbejder i keramik, grafik og skulptur. Læg især mærke til det klassiske portræt af Picassos søster, han malede som 15-årig, som udtryksmæssigt ligger meget fjernt fra det abstrakte kunstværk “De badende” fra 1971, han malede som 90-årig. Se også filmen, hvor Picasso maler direkte på kameralinsen – nedefra og op. Snup en kop kaffe i cafeens lille have og kig ind i museets butik. Calle San Agustín 8,museopicassomalaga.org

CAC Málaga

Centro de Arte Contemporáneo de Málaga er byens “House of Art” og førende banebrydende museum i visuel kunst fra det 20. og 21. århundrede. Museet er et privat-offentligt initiativ, inspireret af tyske Kunsthalle, dynamisk og åbent for nye tendenser og udtryksformer i samtidskunsten.

CAC Málagas permanente samling omfatter værker fra 1950’erne til i dag, bl.a. internationalt anerkendte kunstnere som bl.a. Louise Bourgeois, Olafur Eliasson og Damien Hirst. Samtidig er der lagt særlig vægt på spansk kunst siden 1980’erne, bl.a. værker af lokale kunstnere, der har været med til at sprede andalusisk kunst som bl.a. Victoria Civera, Juan Muñoz og Santiago Sierra.

Indtil 16 juni 2016 udstiller museet 24 værker af Pascale Marthine Tayou’s (Cameroon). Hans første soloudstilling i Spanien “Miracle!!!” fokuserer på de kulturelle forskelle mellem Afrika og Europa gennem brug af materialer som træ, stål, glas, keramik og genbrug. Calle Alemania, cacmalaga.eu

Pascale Marthine Tayou Miracle

Street Art Málaga

Málagas mest dynamiske kunst finder du på byens gader. Grafiske designere og graffiti kunstnere har dekoreret tidligere triste kvarterer med livlige, tankevækkende og underholdende værker på beboelsesejendomme i SOHO. Der er plantet appelsintræer, sat bænke op og kvarteret har fået små trendy butikker. Málagas Street Art, El Arte Callejero, finder du i det trekantede område bag CAC Málaga, syd for gaden Alameda Principal og fortsætter til Málagas havneområde.

Ben Eine

Lige ved CAC Málaga, på murene af den udtørrede flod Guadalmedina, ses Ben Eines alfabetbogstaver. Kunstneren fra London startede med at male dem på butiksskodder i Londons Shoreditch, Brick Lane og Broadway Market områder, men i dag finder man også hans bogstaver på gaden i Paris, Stockholm, Hastings og Newcastle upon Tyne. Inden han begyndte at lave kommerciel graffiti, var Eine en kendt forfatter i den underjordiske London graffiti scene.

Ben Eine Street Art

ROY

Nogle af de største og mest kendte vægmalerier er af ROA, den belgisk fødte Street Art kunstner, hvis værker ses i byer over hele verden, fra Manhattan til Auckland og nu også i Málaga. Hans værker har store dyr, oftest malet i sort/hvid, der er hjemmehørende på destinationen. I forbindelse med MAUS Festivalen, malede ROA Chameleon i Calle Casas de Campos og et kæmpe rotte-tema vægmaleri.

ROA Street Art

Andi Rivas

Kig også forbi Andi Rivas “Hola, Welcome to Spain” collage på parkeringspladsens vindue på Calle Alemania. Spanskfødte Andi Rivas er uddannet på universitetet i Granada i Fine Arts og har arbejdet på flere store projekter, bl.a. Malaga Film Festival.

 

TravelHunter.dk var inviteret af den Spanske Stats Turistbureau og Málaga City Tourism Board

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.