Krydstogt for voksne med Celebrity Edge

Skrevet af TravelHunter 15. december 2019, 13:31

Tag på krydstogt i det vestlige Middelhav med Celebrity Edge og nyd flotte panoramaudsigter, stor komfort om bord og få spændende oplevelser på land i klassiske storbyer og charmerende kystbyer.

Fotos: TravelHunter.dk, Mia Bornberger, Celebrity Cruises

Fra Roms travle lufthavn Fiumicino kører du med en fælles shuttletransport til krydstogtterminalen i Civitavecchia, hvor skibet sejler sen eftermiddag. Her støder andre krydstogtgæster til, flere af dem har tilbragt nogle dage i Rom, som er en klassisk storbymagnet og favorit blandt gæsterne fra USA og Canada.

Har du checket ind hjemmefra med Celebrity Cruises app, går din indcheckning i den store terminal hurtigt, og du kan gå ombord på skibet, hvor besætningen byder dig velkommen ombord med et glas champagne.

En regnbue af oplevelser i Middelhavet

Du fornemmer den sydlandske stemning, der venter forude, så snart du er ombord på det nyeste krydstogtskib i Celebrity Cruises flåde, der minder om et flydende boutiquehotel med et stort udvalg af restauranter, barer og aktiviteter.

På 11 dage kan du opleve nogle af Middelhavets populære seværdigheder i nogle af Italiens og Spaniens storbyer, øer og små kystbyer – Roms historiske vingesus, Pompeji i Napoli, Palma de Mallorcas gotiske katedral, La Sagrada Familia i Barcelona, fyrstepaladset i Monte Carlo, de smukt beliggende kystbyer Santa Margherita og la Spezia på Liguriens riviera og to forkælelsesdage på havet. Det hele tilsat flot azurblåt havvand, måltider, drikkevarer og underholdning.

Dagsture på destinationerne

Når skibet lægger til kaj, kan du gå på opdagelse i byerne på egen hånd eller tage på en dagstur i lokalområdet og få både historiske, kulturelle og kulinariske oplevelser.

Mens Napolis pompøse domkirke, Duomo’en gør sig klar til dagens mange besøgende, kan du spise din ombord på skibet i den populære Oceanview Café, hvor adskillige kokke sørger for en stor morgenbuffet.

Med sin fantastiske beliggenhed midt i Napoli-bugten, er Napoli en populær destination, og her er 1500 pizzeriaer at vælge imellem, bl.a. La Concettina ai Tre Santi i ét af Napolis ældste kvarterer, La Sanità.

På en dagsudflugt i området kan du besøge Positano og andre fortryllende flotte kystbyer på Amalfikysten eller komme i øjenhøjde med de lokale og smage frisklavet mozzarella og limoncello på Agriturismo El Sorgente, shoppe i Sorrento og komme på en rundvisning med en guide i Pompeji, som er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Shop på land og spis på skibet

I Palma på Mallorca er det oplagt at besøge den smukke katedral La Seu, som er Mallorcas største kulturarv og opført oven på resterne af maurernes største moské på Mallorca.

Palma er et shopping-mekka og butikkerne omkring Plaza Major, hovedgaden Las Ramblas og forretningsgaderne Passeig dés Born, Jaume III og Unió er populære, og i de små stejle stræder finder du mange små tøj- og skobutikker.

Tilbage på skibet er en ”sundowner” på Sunset Bar på det øverste dæk oplagt. På et andet dæk spilles jazz i Martini-baren, og i Eden restaurant kan du glæde dig til spændende mad og et fortryllende show med performance-artister. Senere på aftenen mødes danseglade gæster på The Club, hvor der er sing-along-party til ABB-sange.

Smagsprøve på Den Italienske Riviera

Efter endnu en dag med kulturel overflod i Cataloniens hovedstad Barcelona og en dag i eksklusive Monte Carlo, lægger skibet til kaj i den italienske kystby Santa Margherita, hvor du kommer helt ned i tempo. Her kan du gå på det lokale fiskemarked, slentre en tur i lystbådehavnen og nyde den flotte udsigt over kysten fra den smukke Villa Durazzo.

Skibet lægger også til kaj ved Liguriens hovedby La Spezia, hvor du kan tage på udflugt i det toskanske landskab og opleve den italienske renæssances fødeby Firenze, se Pisas berømte skæve tårn eller de fem små charmerende kystbyer Cinque Terre, der ligger mellem klipperne på den østlige del af Den Italienske Riviera. Eller måske har du bare lyst til at se dagliglivet udfolde sig på La Spezias store og brede havnepromenade, besøge byens flotte park eller shoppe i byens travle indkøbsgade Via del Prione.

Velvære ombord på Celebrity Edge

Dagene på det åbne hav er som en balsamisk pause, hvor du kan vælge at starte dagen i fred og ro med en kontinental morgenmad i din kahyt, mens du nyder udsigten til havet. Eller du kan starte med en løbetur i solopgangen på skibets 2,2 km lange joggingbane, dyrke yoga, tage en dukkert i saltvandspoolen, nyde stilheden i det fredelige pool-område Solarium, hoppe i jacuzzien, gå i fitnesscenter eller få en massage i den luksuriøse Spa.

Et veloplagt kulinarisk team sørger hver dag for nye menuer og Sommeliers for vine, så du kan vælge mellem et varieret udbud af restauranter med klassiske Middelhavsretter og specialrestauranter. Spis franske delikatesser på Le Grand Bistro, sushi, østers og ceviche på Raw on 5, filet mignon på Fine Cut Steakhouse eller BBQ favoritter på The Rooftop Garden Grill med kig til havet. Særligt populær er middagsrestauranten “The Magic Carpet” – en gigantisk glasveranda, der hæves og sænkes mellem flere dæk på udvalgte dage (fotos af Mia Bornberger og Celebrity Edge).

Raw on 5 – Foto: Mia Bornberger

 Solopgange over Middelhavets havne

Hver dag vågner du op til en ny destination og til nye oplevelser på egen hånd eller du kan tage på en dagsudflugt.

Ombord på skibet kan du møde kaptajnen til Captains Club Royal events og få detaljer om skibet. Det luksuriøse skib imponerer med sit raffinerede design og den nyeste teknologi. Den afslappende ferieform egner sig både for venne- og venindegrupper og par uden børn, og det er tydeligt, at alle bliver grebet af den gode stemning ombord, af følelsen af frihed og de vide horisonter, og af det store udvalg af restauranter, barer og shows og de mange aktiviteter.

Du vænner dig hurtigt til tempoet om bord, både det langsomme og det hurtige og til den livsbekræftende oplevelse det er at lægge til kaj hver morgen i en ny havn, som åbenbares i en flot solopgang.

TravelHunter.dk var inviteret af Celebrity Cruises.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.