Kom tæt på bjergtinderne i schweiziske Grindelwald

Skrevet af TravelHunter 10. februar 2020, 10:49

Vil du helt tæt på tinderne af Jungfrau-regionens enorme bjergmassiver, stå på ski, løbe en halv-marathon eller bare ud at vandre? Bjergbyen Grindelwald er en oplagt helårsdestination for naturelskere og de aktive.

Fotos: Jungfrau Region

World Cup-pist byen Grindelwald (1.057 m) ligger for foden af bjergene Eiger og Wetterhorn. Det er den eneste bjergby i Jungfrau-regionen, der kan nås med bil og hvor du i klart vejr har en fantastisk flot udsigt til Eigers nordside.

Det første hotel blev bygget i 1880, i dag er der 8.000 overnatningsmuligheder i bjergbyen, som er den største skidestination i Jungfrau-regionen. Området er også en populær filmlokation, fx for J.K. Rowlings fantasy film Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald med bl.a. Johnny Depp.

Jungfraujoch – Top of Europe

De firetusinde meter høje bjerge Eiger, Mönch og Jungfrau danner en skyline af bjergmassiver med snehvide toppe. Fra Grindelwald kan du køre med tog til Jungfraujoch, Top of Europe og komme helt tæt på tinderne af Jungfrau-regionens enorme bjergmassiver, der kridhvide af sne rejser sig mod en knaldblå himmel.

Fra 3.454 meters højde kan du nyde det flotte panorama ud over den største gletsjer i Alperne, den 23 km lange Aletsch-gletsjer, som er UNESCO verdensarvssted, og til bjergtoppene Mönch, Fiescherhorn, Aletschhorn og Jungfrau.

Skiløb og World Cup

I Grindelwald-området kan skiløbere og snowboardere boltre sig på nogle af de 160 km skipister. I området over byen, Grindelwald First, er 60 kilometer præparerede pister, primært i den blå kategori, men også i røde og sorte kategori. Grønne pister og børneområder finder du nede i bunden af dalen i BodmiARENA. Grindelwald First har samtidig verdens længste kælketur fra toppen og 15 kilometer ned til Grindelwald by.

I omådet er også The White Elements Snowpark og mulighed for andre udendørs aktiviteter som at gå ud på den 40 meter lange observationsplatform, First Cliff Walk by Tissot og for ziplining og paragliding.

På den anden side af dalen er Kleine Scheidegg-Männlichen med 110 kilometer pister, primært røde, for de mere rutinerede skiløbere. Især piste nummer 45 er værd at bemærke, hvis man er til stejlt skiløb. Det er World Cup styrtløbspisten Lauberhorn, som strækker sig over 4,2 kilometer og ender på den anden side af bjerget ved Wengen.

Vandreferie eller halv-marathon

I sommerperioden har du mulighed for at udforske nogle af de 300 km naturskønne vandrestier til fods eller på mountainbike eller cykel. Vil du hellere løbe, er Aletsch Half-Marathon i juni det smukkeste bjergløb i Europa, der hvert år tiltrækker op til 2.500 løbere fra hele Schweiz og i udlandet. Løbet går gennem UNESCOs verdensarvsliste med udsigt over den store Aletsch-gletsjer og 4.000 meter høje bjergtoppe.

Afslut dagen med en tur i én af byens mange SPA’er eller saunaer, så du er klar til næste dags aktiviteter i naturen.

To nye liftstrækninger i 2020

Når to nye gondollifter fra Grindelwald til Männlichen og Eigergletscher sættes i drift fra den 14. december 2020, bliver det op til 47 minutter hurtigere at nå både pisterne, vandrestierne og Jungfraujoch med offentlig transport.

De to lift-strækninger, formet som et V, er navngivet V-Cableway og får en helt ny terminal i Grindelwald. Projektet har samlet kostet 470 millioner CHF – svarende til 3,2 milliarder danske kroner. En investering, som kommer både de lokale og besøgende til gode.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.