Jazz diva Caroline Henderson på Sølyst

Skrevet af TravelHunter 4. juli 2016, 07:14

Caroline Henderson Jazz Diva Days 2016 © Linda Danielsen Røygaard

Med stærke vokaloplevelser og raffinerede arrangementer begejstrede Caroline Henderson publikum, da hun optrådte på Sølyst i Klampenborg til Jazz Diva Days.

Fotos af Linda Danielsen Røygaard og Pernille Kierulff-Hansen

Caroline Henderson åbner udendørs koncerten på Sølyst med sangen “Bang Bang” af Sonny Bono. Jazz divaen er klædt i rosa metallic jakke og sort buksedragt, og hendes krøllede afrohår bruser omkring det smukke ansigt. På pink stilethæle går hun ind i sangen, bemægtiger sig den og giver den sit helt eget udtryk.

Caroline Henderson Jazz Diva Days 2016 © Pernille Kierulff-Hansen

Så ryger der en e-streng på kontrabassen, og der skal hele to mænd fra hendes band til at skifte den. Caroline Henderson bruger ventetiden på at præsentere sit band, mens solen langsomt bryder frem gennem de grå skyer. Hun fortsætter med at synge klassisk vokaljazz med en fuldstændig ubesværet elegance og med berusende stemme, backet af den anerkendte jazzpianist Nikolaj Hess, Daniel Franck på kontrabas og Jakob Høyer på trommer. Med hittet Made in Europe understreger Caroline Henderson, at hun er én af Danmarks stærkeste sangerinder.

Caroline Henderson & band Jazz Diva Days 2016 © Linda Danielsen Røygaard

Caroline Henderson Jazz Diva Days 2016 publikum © Linda Danielsen Røygaard

Live er Caroline Henderson en vokaloplevelse af de helt store på Sølyst i Klampenborg og et oplagt naturtalent som jazzvokalist i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival. Med musikalsk tyngde og stor indføling forandrer hendes sensuelle, dybe og dragende vokal haven i Sølyst til en intim jazzbar med havens træer og det blå hav som baggrundskulisse. Hun kommer bredt rundt i repertoiret af lækker, kølig jazz, og hendes stærke kontakt med sit band er tydelig.

Caroline Henderson Jazz Diva Days 2016 pianist © Pernille Kierulff-Hansen

Hun er både humoristisk, cool og swingende og samtidig afsindigt nærværende, og da sommersolen pludselig afløses af regn, inviterer hun smilende publikum op at sidde på scenen og foran scenen under det store telt. Jazznumrene i silende regn får ekstra tyngde i den tætte og umiddelbare kontakt med Henderson og hendes stærke band.

Caroline Henderson Jazz Diva Days 2016 publikum © Pernille Kierulff-Hansen

Caroline Henderson Jazz Diva Days 2016 Sølyst © Pernille Kierulff-Hansen

Med ekstranummeret New Day afrunder den ægte diva i jazz raffineret halvanden times intens koncertoplevelse i selskab med både gråvejr, sol og regn.

Caroline Henderson Jazz Diva Days 2016 publikum regn © Pernille Kierulff-Hansen

TravelHunter.dk var inviteret af Jazz Diva Days og Sølyst.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.