Fine Food Festival i København

Skrevet af TravelHunter 23. februar 2013, 16:23

Oste med bid, prisbelønnet æblecider, økologisk specialmel og ravgul Linde Honning. Besøger du Axelborg i weekenden, kommer du med garanti hjem med favnen fuld af lækre råvarerprodukter.

Axelborg har samlet en række af de allerbedste danske producenter, som har en kompromisløs tilgang til de råvarer, de producerer. Her er mulighed for unikke smagsoplevelser i hjertet af København og for at købe kvalitetsprodukter med hjem.

Kvalitetsmel med næring
I Axelborgsalen fanger de pastelfarvede pakker med mel fra Skærtoft Mølle straks øjet. “Det friskmalede økologiske specialmel giver en helt anden smagsoplevelse,” forklarer Hanne Risgaard, som ejer Skærtoft Mølle sammen med sin mand “94 pct. af alle danskere får for lidt godt og groft brød, og dermed for få fibre, vitaminer og mineraler.”

Hun er forfatter til “HJEMMEBAGT – en bog om korn, mel og bagning”, som udkom på engelsk på et amerikansk forlag i september 2012 og ligger nr. 64 på Amazone. Jeg går fra standen med en pakke ølandshvede og fuldkorns og fint sigtet speltmel, som hører til Skærtoft Mølles bestsellere.

Til brødet hører naturligvis syltetøj eller honning. Prøv de forførende syltede kirsebær fra Selleborg eller den skønne, ravgule Linde Honning fra Knuthenlund.

Chokolade af rene kakaobønner
Den ultimative bønne til chokolade – Benianobønnen – er blandt de reneste bønner i verden og har rødder tilbage til de præ-columbianske indianer i Bolivia. Smagen af den nye kvalitetschokolade Oialla er lang, intens og fin med en suveræn balance mellem syre og kompleksitet og har allerede vundet flere Awards.

Brød uden gær og natur-spegepølser
I underetagen finder du store, runde fuldkernebrød fra The Bread Station. De store runde bornholmske fuldkornsbrød er lavet af rug og hvede fra Bornholm og kun tilsat vand og havsalt. Hvedens naturlige farve er mørk, og brødet af sort hvede er også en favorit blandt de besøgende.

Spegepølserne fra Gyrup Galloway kød smager skønt. Kødet er fra Gyrups Galloway besætning, den ældste britiske kvægrace, som græsser på store naturarealer. Den lufttørrede og røgede Gyrup Galloway-kølle, er en dansk økologisk afløser til den klassiske italienske Bresaola.

Thybo osten er håndæltet i små kar og en delikatesse. Den skarpe, kraftigt smagende ost er lavet på økologisk mælk fra køer, som har græsset på strandurter i Thy, og det giver ostens særlige karakter. Prøv den til et glas snaps, en stærk øl eller et glas rødvin.

Drikke med og uden alkohol
Trænger du til noget sødt, så er standen med Frederiksdal kirsebærvin fyldt med slanke flasker med skøn kirsebærvin.  RESERVE er god til at hælde på makronbunden i din æblekage.

Den smagfulde Fejø æblemost af røde Ingrid Marie æbler fra Kernegården kan man godt blive afhængig af. Både mosten og gårdens æblecider har vundet priser.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.