Drømmerejser på to hjul i USA

Skrevet af TravelHunter 29. januar 2012, 12:26

For nogle er den største følelse af frihed at køre på motorcykel og mærke vind og vejr på kroppen. Et dansk rejsebureau gør de vejrbidte drømme til virkelighed og organiserer motorcykelrejser for landevejenes læderklædte sjæle i det vestlige USA.

Fotos: Harley Davidson og Jan Boye Nielsen

Motorcyklen vibrerer og brummer, og der lugter af motorolie og benzin. En gruppe mænd har skiftet halvanden tons stål og luftpuder ud med to motoriserede hjul. Klædt i jeans og læderjakke og med fødderne i solide cowboystøvler sidder de på sædet af deres tunge Harley Davidson, drejer på gashåndtaget og kører af sted i en hørm af coolness.

 

“Best of The West” turen
Gruppen af mænd i MC-outfit er parate til at kløve Californien fra Las Vegas til Los Angeles. Pragtfulde hårnålesving ledsages af bjergtagende udsigter og overvældende naturoplevelser på “Best of The West” turen i USA med adskillige stop i ærkeamerikanske “diners” og besøg i storbyer som Las Vegas, San Francisco og Los Angeles.

Den første destination på “Best of The West turen” er den berømte luksus ørkenby, Palm Springs, hvor mange filmstjerner bor. De følgende dage kører man gennem Mojaveørkenen, ind i Grand Canyon og Monument Valley. At se solopgangen over Grand Canyon i helikopter er et “must” og en fantastisk oplevelse.

“Der er en helt særlig bikerkultur i USA. Amerikanerne synes,  det er cool at se en motorcykel kortege på vejene og laver “thumbs up” når man kører forbi,” fortæller Jan Boye Nielsen, der er direktør for og medejer af California Sunriders Nordic, der deler kontor med Profil Rejser på Frederiksberg.

Undervejs er der mulighed for at sætte tænderne i en ægte Buffalo Burger, før MC’erne følger de bløde sving i Death Valley, verdens varmeste punkt, på en 540 km lang rute med stop ved en ranch undervejs. I Death Valley er en lang sigtbarhed, som betyder, at de steder, man kan se forude, rammer man først en time senere.

MC kortegen klatrer op til det 3.300 m høje Tioga pas ved indgangen til Yosemite Nationalpark, én af de smukkeste nationalparker i USA. Ved Furnace Creek stopper kortegen og fortsætter til fods ind i parken for at se det kendte vandfald, Yosemite Falls.

Senere på turen går det ned af bjerget og mod San Franciscos bakkede gader, hvor den amerikanske frihedsdrøm udleves i stor stil. Turen går hen over Golden Gate Bridge på Harley’en med udsigt til det berygtede fængsel Alcatraz.

De sidste dage køres ad Highway 1 langs Stillehavskysten med overnatning i Monterey, som er naboby til Carmel, der en overgang havde Clint Eastwood som borgmester. Langs det stille og kølige Ocean tilbage til Los Angeles er der en afstikker til fiskerbyen Solsolido, hvor man kan spise en lækker fiskemenu og i Solvang, hvor gensynet med dansk wienerbrød er stort. I Los Angeles står km tælleren på (antal km i alt), da motorcyklerne bliver afleveret.

16 dage med MC-oplevelser med andre læderklædte sjæle og masser af røverhistorier og motorcykelsnak er slut.

USA’s motorcykelkultur
“På de små amerikanske landeveje kan du opleve USA fra sin mere autentiske side og komme ind under huden på den særlige amerikanske motorcykelkultur,” ,” fortæller Jan Boye Nielsen. “Og på Best of The West turen er hver dag en god dag!”
At USA er et perfekt land til motorcykelferie med sin fremragende infrastruktur og store brede highways, har Jan Boye Nielsen oplevet på egen hånd, da forlod sit job i elektronikbranchen i 2010 for at realisere sine bikerdrømme.

På sin første motorcykelrejse med vennerne i USA mødte han ejerne af California Sunriders, som tilbød Jan at blive deres skandinaviske partner, og California Sunriders Nordic var en realitet.

TravelHunter talte med Jan Boye Nielsen fra California Sunriders Nordic.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.