BaneGaarden – ny grøn oase i København

Skrevet af TravelHunter 11. maj 2021, 14:49

Det nyåbnede BaneGaarden mellem Vesterbro og Sydhavnen er flyttet ind i DSB’s 100 år gamle trælader med en vision om at blive Københavns nye, grønne kulturinstitution.

Midt i byen på det gamle baneterræn, mellem vild natur og togskinner, har ni trælader fra 1909, som i årtier har ligget stille hen, fået nyt liv og grøn magi.

I Bededagsferien slog BaneGaarden porten op til en hyggelig weekend med lækker mad fra PMY og HAVBLIK, nøje udvalgte naturlige vine og et mini-marked med biodynamiske og økologiske varer.

I det gamle baneterræn er både klassisk DSB-arkitektur og gamle værksteder. Træladerne, der er ved at blive genoplivet som økologisk landsby, er et fredfyldt åndehul og gastronomisk samlingspunkt med madmarked, restauranter, bageri, gårdbutikker, mikrobryggeri, japansk tehus med mere.

Start dit besøg med at gå på opdagelse i det 55 hektar store baneområde ved Otto Busses Vej og oplev områdets finurlige blanding af gamle gule huse for DSB-arbejdere, gamle værksteder og klassisk DSB-arkitektur i et virvar af jernbanespor, togsæt og nybyggeri.

Med projekt ”Jernbanebyen – på sporet af en grøn, bæredygtig bydel” har Cobe Arkitekter netop vundet en arkitektkonkurrence om en helhedsplan for området.

Projekterne spirer og BaneGaarden planlægger også kulturprogram, workshops, debatter og meget mere. Se kommende events på BaneGaardens Facebookside.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.