Bæredygtighed på land og til vands

Skrevet af TravelHunter 24. maj 2019, 17:51

Bæredygtighed er i fokus også i krydstogtsbranchen. Passagererne interesserer sig for miljøet. Det ved rederierne, og de er i fuld gang med aktiviteter til et bedre miljø.

Af Peter Bisgaard-Frantzen Fotos: Royal Caribbean Cruises

Ofte bliver krydstogtskibene peget ud som miljøsyndere. Men i hele verden er der faktisk kun 314 krydstogtsskibe. De 314 skal ses i forhold til, at der sejler 55.000 store handelsskibe. Krydstogtskibe udgør under en procent af skibene på verdenshavene.

Krydstogter bliver bæredygtige

Royal Caribbean Cruises eksempelvis har siden 2016 samarbejdet med WWF om at reducere mængden af klimagasser med 35 procent inden 2020. Udslip af SOx er reduceret med over 90 procent og andre udslip er hastigt på vej ned.

-Havet er vores verden, derfor vil vi også gøre alt for at passe på havmiljøet, siger nordisk adm. direktør Geir Kronbæck, Royal Caribbean Cruises:

-Vi har en miljøplan og er kommet langt med at nå de mål, vi har sat for 2020. Det handler om at reducere energiforbruget ombord, reducere affald, rense spildevand mm.

-Men vi sigter også bredere med bæredygtighed. Vi køber ind lokalt, så vi bidrager til økonomien i de lande, vi besøger. Vi har også et mål om have lige mange mandlige og kvindelige skibsofficerer ombord.

Større interesse for udflugter

Miljøindsatsen er drevet af tankerne om fremtiden. Passer vi ikke på at sikre miljøet i havene og på destinationerne, er der ikke noget at besøge for krydstogtsgæsterne i fremtiden.

Der arbejdes derfor også tæt sammen med lokale kræfter i havnene og med dem, der arrangerer ture for gæsterne. Royal Caribbean har en mål om, at 1.000 udflugter i 2021 køres af lokale, der er certificeret som miljø, socialt og kulturelt bæredygtige.

Programmet involverer op mod 100 lokale turarrangører. Formået er dels at skabe bevidsthed blandt rederiets fem millioner årlige gæster om vigtigheden af bæredygtighed, dels at øge interessen for den lokale kultur, historie og natur.

Samtidig har rederiet engageret sig i uddannelse af lokale medarbejdere og i sociale tiltag. Ud over at agere bæredygtigt, er mange krydstogtsgæster interesseret i nye typer af udflugter, hvor de oplever naturen og miljøet.

-Det er en grundlæggende holdning i Royal Caribean Cruise Lines, at lønsomhed og bæredygtighed går hånd i hånd, understreger Geir Kronbæck.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.