Åndedrættet er din vigtigste energikilde

Skrevet af TravelHunter 24. januar 2017, 15:41

Buddhafigur Thailand

Boost dit velvære og reducer din stress ved hjælp af dit åndedræt. De helsebringende effekter af en rolig og dyb vejrtrækning kan være meget store.

Vores åndedræt afslører, hvordan vi har det, og hvordan vores krop har det. Ved at arbejde bevidst med vores åndedræt, kan vi skabe et roligt åndedræt og opnå et roligt sind.

Åndedrættet er et spejlbillede af vores fysiske og mentale tilstand og har stor betydning for en lang række fysiologiske og funktionelle processer i kroppen, som påvirker vores fysiske og psykiske tilstand. Ved hjælp af specifikke åndedrætsteknikker kan du øge velværehormonet oxytocin og sænke stresshormonet kortisol.

Når vi er stressede, bliver vejrtrækningen forkortet og hektisk. Vi føler os forpustede, bruger vores energiressourcer og ophober affaldsstoffer i vores krop. Hvis du arbejder aktivt med dit åndedræt, er der store gevinster at hente og slet ingen bivirkninger. Et normalt åndedræt har en frekvens på ca. 12 vejtrækninger per minut, hvorimod en person, der praktiserer åndedrætsteknikker, typisk vil trække vejret dybt 3-4 gange i minuttet.

”Vi ved utrolig lidt om åndedrættets energi, for det har vi jo aldrig lært om i skolen,” forklarer Landsformanden for foreningen Art of Living, Pia Maria Sørensen. “Åndedrættet forbinder det ubevidste og det bevidste, og det kan hjælpe til at håndtere store følelser. Den fornyede energi giver overskud til se sine egne muligheder.”

At få styr på sit åndedræt og skifte et hurtigt og overfladisk åndedræt ud med et dybt og roligt, er faktisk lettere end du tror. Næste gang du føler dig stresset eller anspændt, så prøv at trække vejret dybt ned i maven. Tag en dyb indånding – hold vejret et par sekunder – og ånd så langsomt ud. Vær opmærksom på, hvad der sker inde i din krop. Du vil helt sikkert allerede efter nogle få dybe vejrtrækninger mærke en effekt.

Pia Maria Sørensen underviser i den særlige åndedrætsteknik Sudarshan Kriya på Art of Living kurset “The Happiness Program” og har selv har trænet teknikkerne i 17 år. Hun har oplevet, at deltagere på kurset stoppede med at tage smertestillende medicin efter kun tre dage, at flere langtidssygemeldte kunne starte på arbejde igen efter det 5-dage lange kursus, at en mand i kemoterapi fik bevægelsen tilbage i sin ene hånd, og at 86% af deltagerne med angst og depression gevandt livsglæden og energien.

Art of Living tilbyder kurser til alle, der vil lære åndedrætsteknikker. Efter kurset har deltagerne en ”værktøjskasse” af træningsøvelser, som kan laves på 10-15 minutter om morgenen eller aftenen. Over 140 lande har i dag medlemsgrupper, der jævnligt samles om at træne åndedrættet, og de fleste af deltagerne træner også individuelt i hverdagen.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.