6 smukke vandreruter på Sjælland

Skrevet af TravelHunter 5. juli 2020, 20:44

Kast dig ud i en sommerflirt med den sjællandske natur. Stræk tæerne på vandrestierne og få motion, inspiration og oplevelser i naturen, vælg mellem dagsture eller en fem dages tur.

Skodsborg til Lyngby

Start den 10 kilometer lange vandretur fra Skodsborg Station, hvor skoven starter og gå sydpå mod Dyrehaven. Skovstien fører dig til Mølleåen, den 36 km lange å, som løber gennem adskillige fredede områder på hele sin strækning og du kommer igennem den lille landsby Radvaad, er bygget op omkring en gammel mølle. Du kommer til Dyrehaven, hvor du kan være heldig at se store flokke af hjorte, både kronhjorte, dådyr og sikahjorte. Fortsæt til Brede station og tag evt. en pause på Jernbanecaféen. Herefter er der kun tre kilometer til Lyngby Station. Frilandsmuseet ligger tæt ved, hvis du vil opleve mere på turen.

Hillerød Station til Esrum kloster

Start den 15 kilometer lange vandretur på Hillerød station og gå en tur rundt om den lille slotsø ved Frederiksborg Slot. Fortsæt gennem slotshaven og videre til Nøddebo og Esrum Sø gennem Gribskov, én af Danmarks største skove.

Esrum kloster er grundlagt i 1151 af cisterciensermunkene. Besøg gårdbutikken og caféen og smag en hjemmelavet is. Herfra kan du tage bussen tilbage til Hillerød Station eller fortsætte til Helsingør, turen er på cirka 30 kilometer.

Vandretur ved Kongsøre

Kongsøre Skov ligger ud til Isefjorden og er nemmest at nå med bil. Følg Isefjordstien 10 kilometer igennem skov og strand og små strandhuse og skoven, som ligger helt ud til stranden. Gå samme vej tilbage eller tag en anden rute ad landevej. I alt 20 kilometer.

Hele isefjordstien fra Kongsøre Skov til Rørvig strækker sig over 30 kilometer og du kan slå et telt op undervejs og overnatte, men husk vand og mad.

Frederikssund til Hundested

Fra Frederikssund Station går du gennem byen og over broen mod Jægerspris. Følg stien ved vandet gennem Neder Dråby og fortsæt til De Tusindårige Ege i Jægerspris Nordskov, hvor du finder Kongeegen, Storkeegen og Snogegen. Gå videre gennem skoven til Kulhuse Havn. Herfra kan du tage en lille færge, der sejler over på den anden side af Roskilde Fjord til Sølager, det tager kun 8 minutter (april – september). Gå langs stranden mod Hundested og forbi Lynæs Surfcenter og bryggeriet To Øl.

Gilbjergstien i Gilleleje

En kort vandretur er Gilbjergstien, en 2,5 kilometer lang fredet vandre- og cykelsti fra Vesterbrogade i Gilleleje by til Gilbjerghoved. Undervejs passerer du Gilbjergstenen og mindestenen for Søren Kirkegaard, og fra de op til 33 m høje skrænter er der kig ud over vandet til Kullen i Sverige.

Vil du ud på en længere vandring på i alt 12 kilometer, kan du købe appen ”Useeum” og vælge den interaktive vandrerute Kierkegaard by Nature og gå i Søren Kirkegaards fodspor på de smalle, snoede stier langs de stejle skrænter mod Kattegat. Appen har 12 lytteposter, der er markeret i landskabet. Ved hver lyttepost kan du med appen få læst et Kierkegaard citat op, og der er også spørgsmål til egen refleksion. Ruten starter i Gilleleje Havn. Gå østpå ad Fyrstien til Nakkehoved Fyr og tilbage, og herefter vestpå gennem byen og ad Gilbjergstien til Gilbjerghoved og tilbage. Kom på en hverdag, så du undgår for mange mennesker.

Sjællands Odde til Helsingør

Vil du ud på en længere vandretur på 107 kilometer og opleve både strand, sommerhusområder, overdrev og skov og overnatte undervejs, er Sjællands Odde et godt sted at starte. Sæt fem dage af og følg anvisningerne på friefodspor.dk.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.