5 ting du skal se i Miami

Skrevet af TravelHunter 22. juni 2015, 09:50

Art Deco på Ocean Drive

Karismatiske kvarterer, legendarisk arkitektur, smukke bystrande, kunst og partyzoner med tropisk klima. Miami har fingeren på pulsen i alle henseender og gør alt for at leve op til sit kælenavn “The Magic City”.

80’ernes tv-serie Miami Vice satte for alvor Miami på landkortet og fik turister til at spærre øjnene op for den Art Deco arkitektur, der præger South Beach. Men kig også forbi nogle af de små gader og nabokvarterer, der har hver deres særpræg og oplev samtidskunsten i Miamis kunstmuseum.

Art Deco i South Beach

Die-hard Deco fans bør afsætte en dag til at opleve gammeldags glamour med moderne sensibilitet på South Beach, Miamis berømte sandtange, som også er præget af brede sandstrande. På Miamis mest berømte vej, Ocean Drive, ligger de legendariske art deco hoteller i pastelfarver på stribe med hyggelige fortovsrestauranter og barer.

De brølende 20’ere fornemmes tydeligt, når man ser hoteller som Congress, The Tides (1936) og The Raleigh med sin ikoniske pool, tegnet af arkitekten L. Murray Dixon. Cavalier og citrongule Leslie fra 1937 er andre flotte eksempler på Art Deco.

Nord for South Beach er to af de klassiske hoteller Fontainebleu og Eden Roc på 4441 Collins Avenue 4441 Collins Avenue Collins Avenue, tegnet af arkitekten Morris Lapidus. The Raleigh på 1775 Collins Ave med sin ikoniske pool, som har været med i flere film, er et klassisk eksempel på Art Deco, bygget i 1940’erne og tegnet af L. Murray Dixon, raleighhotel.com.

Kig også forbi US Post Office på 1300 Washington Ave og Essex House Hotel på 10th and Collins.

Om aftenen tænder hotellerne tænder deres neonskilte, og du kan opleve den fantastiske Art Deco skyline, og nyde musikken fra de lokale musikere, som spiller i Lummus parken. Læg mærke til art deco flagskibet The Colony på 736 Ocean Drive, hvis navnetræk står bøjet i blåt neon lodret på hotellets front. Den smukke ornamenterede bygning har fladt tag, runde hjørner og unikke gesimser, kaldet ‘øjenbryn’ i fagsprog, colonymiami.com

The Art Deco Welcome Center arrangerer diverse guidede ture dagligt 10.30 i South Beach art deco-arkitektur, og reservation er ikke nødvendig, 1200 Ocean Drive, mdpl.org

Cavalier South Beach

Espanola Way

En anden arkitektonisk stil fra 20’erne, Mediterranean Rivival, finder du på Espanola Way, den smalle gade mellem Washington og Pennsylvania Avenue nord for 14th Street. Her ligger en spansk enklave med hyggelige caféer og restauranter, der serverer grillet fisk og bøffer og sød sangria.

Kig forbi Mojitos Lounge og Tapas & Tintos på 448 Española Way, der har mere end 50 slags tapas at vælge imellem og tilbyder happy hour og gratis danseundervisning i flamenco, tango og salsa.

Espanola Way

Lincoln Road Mall

Lincoln Road var én af de første gågader i South Beach i 60’erne og er i dag fyldt med fortovscafeer,  restauranter og internationale shoppingkæder. Gaden løber øst-vest mellem 16th og 17th Street og omdannes til en lang party zone om aftenen.

Parker bilen i det flotte parkeringshus, tegnet af Herzog & de Meron og kig ind i nogle de kendte mærkevarebutikker som J.Crew, Gap, Apple eller den lokale Books & Books, som også har en café. lincolnroadmall.com

Little Havana og The ‘Grove’

Er du vild med cubansk mad, cubansk musik og dans og cubanske cigarer, er bydelen Lille Havana i det sydlige Miami oplagt at besøge. Bydelen er opkaldt efter den cubanske hovedstad, og her har eksil-cubanere skabt sig en ny tilværelse og et fællesskab med deres landsmænd.

Kig også forbi nabokvarteret Coconut Grove, kaldet “The Grove “, én af ​​de mest hippe og charmerende kvarterer i det sydlige Florida. I Grove finder du Vizcaya Museum and Gardens, Miami Science Museum og CocoWalk, et shopping og restaurant område med en Fat Tuesday Daiquiry Bar.

Green Street Café på 3468 Main Highway, Coconut Grove er svær at gå uden om med sin live musik og behagelige lounge møbler.

Den årlige Coconut Grove Arts Festival, som holdes i februar, er et stort tilløbsstykke, cgaf.com

The Grove shopping Coco Walk

Museum of Contemporary Art (MOCA)

I hjertet af downtown North Miami finder du byens moderne kunstmuseum med moderne klassikere som Jasper Johns, Roy Lichtenstein og Claes Oldenburg.

MOCA er samtidig internationalt anerkendt for at have fingeren på pulsen og definere nye tendenser og retninger i samtidskunsten og er en platform for upcoming kunstnere. 770 North East 125th St., Miami, Florida 33161, mocanomi.org

Miami har en ambition om at være USA’s design- og kunstmetropol og har siden 2002 været vært for den årlige kunstmesse Art Basel Miami Beach. Mere end 250 af verdens førende gallerier deltager hvert år i december, hvor deres værker udstilles i Miami Beach Convention Center, artbasel.com/miami-beach

TravelHunter.dk var inviteret af Discover America Denmark, IPW 2015 og Air France

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.