5 steder du skal opleve i Valencia

Skrevet af TravelHunter 27. august 2019, 11:08

Valencia har i mange år ligget i skyggen af Barcelona og Madrid men er efterhånden kommet i turisternes søgelys. TravelHunter.dk guider dig til fem spændende steder i storbyen ved Middelhavet.

Kig ud fra Santa Maria katedralens ottekantede tårn

Få overblik over byen fra det ottekantede ​​klokketårn El Miguelete (lille Michael) i kirken og nyd den flotte udsigt ud over byen, landskabet og havet. Kirkens hovedattraktion er Den Hellige Gral, et brunligt bæger af rød alabaster, guld og ædelstene fra mellem 400 f.Kr. og år 100, som var det bæger, Jesus drak af under den sidste nadver og nu er udstillet bag sikkerhedsglas. I katedralen er også to malerier af Goya i kapellet San Francisco de Borja.

Futuristisk design i Kunst- og videnskabsbyen

Sæt god tid af til at se Ciudad de las Artes y las Ciencias (omtalt som CAC) i den sydøstlige ende af byen og nyd synet af de futuristisk designede bygninger ved Turia parken.

Omnimax-biografen L’Hemisferic med en 3D panorama biogram ligner et kolossalt øje i et bassin. Det gigantiske opera- og koncerthus Palau de les Arts Reina Sofia, designet som en oldgræsk krigerhjelm og tegnet af Santiago Calatrava, er beklædt med hvid trencadís, en mosaik af knuste keramikstykker, som skaber et fortryllende lysspil i morgenlyset.

I Europas næststørste saltvandsakvarium, Valencias svar på Sea World, L’Oceanografíc, designet som en åkande og tegnet af arkitekten Feliz Candela kan du indenfor se koralrev og arktiske bassiner med tunneller, hvor du er omgivet af vand til alle sider og kommer tæt på både hajer, rokker og den 1,3 ton store hvidhval. Udenfor  er der underholdning i et delfinarium og ved søløvebassinet.

Ved Kunst- og videnskabsbyen ligger den ni km lange Turia park, Jardín de Turia, det 60.000 kvadratmeter grønne område med parker og sportspladser, der er oplagt at udforske på cykel.

Kakkelbeklædte huse i fiskerkvarteret El Cabanyal

Lej en cykel og tag på opdagelse i kvarteret med de smalle fiskerhuse med kakkelbeklædte facader, bygget i begyndelsen af 1900-tallet og stop op på Calle de Mediteraneo, hvor du kan se én af Joaquin Sorolla’s mest berømte værker Afternoon Sun (1903), der forestiller tyre, som trækker fiskerbåde på land.

Snup en Vermouth på vinhuset og spisestedet Casa Montaña fra 1836, som har egen vinkælder og rødvine af den lokale Bobal drue på vinkortet og er kendt for sine tapas.

Kombiner din tur i kvarteret med en tur på La Malvarrosa, Valencias 1800 meter lange hovedstrand, hvor byboerne bader, spiller beach volley eller surfer. Får du lyst til paella er restauranten L’Estimat på Las Arenas stranden et godt bud på en klassisk paella.

Vegansk og kød i fødevaremarkedet

I det lokale fødevaremarked fra 1920’erne, Mercado Central, er der en overflod af grøntsager og frugt og lokale delikatesser som kaniner, fåreost og lufttørret sortfodsskinke. På markedet kan du købe mandler og dadler og gojibær til fordelagtige priser, smage den veganske drik horchata, lavet af jordmandler, chufa, og bocadillo i tapasbaren Central Bar, ejet af stjernekokken Ricard Camarena.

Søjleskoven i Silkebørsen – UNESCO verdensarvsliste

Over for fødevaremarkedet ligger silkebørsen, La Lonja de la Seda, som er fra 1400-tallet og på UNESCO’s kulturarvsliste.  og var silkebørs, da Valencia i 1400-tallet var silkeproducent og geografisk lå for enden af Silkevejen fra Kina. Udenfor leder fabeldyr ved tagskægget regnvand væk fra muren. Indenfor i hovedbygningens markedshal er høje snoede søjler, der bærer loftet. I rådssalen finder du et smukt glat marmorgulv og et rigt udsmykket loft i træ og guld.

TravelHunter.dk var inviteret af Den Spanske Stats Turistbureau og Visit Valencia.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.