15 sprælske markeder i London

Skrevet af TravelHunter 31. marts 2013, 14:12

London er kendt for sine livlige markeder, hvor du kan købe alt fra delikatesser, blomster, second hand og nyt tøj, og antikke ure til køkkengrej og skruer. Kom om fredagen eller  i weekenden, hvor der er ekstra livligt, og de bedste markeder har åbent.

Fotos: VisitBritain og TravelHunter

MARKEDER I SYD LONDON

Borough Market
Syd for London Bridge frister Borough markedets mange boder med de lækreste øko-specialiteter.

På markedet under de hvinende togskinner kan du spise dig gennem lækre smagsprøver. Men kom tidligt, hvis du vil se det hele og prøvesmage de mange britiske og udenlandske delikatesser. Der er travlt i boderne, som er fyldt med økologiske lækkerier som fx honning med hvid trøffel, chutney i alle varianter, vildsvin pie og oste. Hos Gastronomica finder du delikatesser fra Piemonte. Prøv bodens salami med fennikel, den smager himmelsk og er god til hyggestunder.

Borough Market er Londons ældste og bedste madmarked og har fundet sted siden det 11. århundrede. Men det var gourmetmarkedet i 1999, der for alvor begyndte at trække handlende til. At det også har været kulisse i Bridget Jones’ Diary og en Harry Potter film, har blot gjort madmarkedet endnu mere trendy.

Torsdag 11-17, fredag 12-18 og lørdag 8-17. Mandag-onsdag 10-15 er der mulighed for at spise frokost i området.  8 Southwark Street, London Bridge Tube. Tjek boroughmarket.org.uk

Brixton Market
Sammenlignet med Borough Market er Brixton markedet en lokal “fiesta”. Det er et overdækket marked, fyldt med retro, second hand, mad, mode, kunst & design.
Luften er tyk af krydderidufte og reggae musik, og fra boderne glimter de multi-farvede eksotiske fisk. Kort sagt en slikbutik af kontinentale delikatesser. Her er super billige krydderurter og interessante produkter fra Mellemøsten.

Nogle lørdage holdes markedet under forskellige temaer, fx Brixton Give & Take market i slutningen af marts med genbrug, reparationer og masser af gratis ting. Brixton Retro & Vintage Market den 20. april er en favorit blandt vintage lovers. Her er en blanding af møbler, kjoler, herretøj, smykker og andre varer, der er værd at købe.

Bliver du sulten, så tjek Food Corner på Brixton Station Road. Den lille colombianske restaurant Santafereno serverer store portioner af kød og ris.
Mandag-lørdag 8-18, Electric Avenue, Pope’s Road, Brixton Station Road. Tube: Brixton. Tjek brixtonmarket.net

MARKEDER I VEST LONDON

Portobello Road Market

Allerede inden filmen Notting Hill med Hugh Grant , var markedet i Portobello Road ét af de mest kendte i London. Det er et livligt og interessant og bedst om lørdagen, når alle stadeholderne kommer.

I den første del af markedet, tæt ved Notting Hill Gate, finder du verdens største antikvitetsmarked med  malerier, smykker, tøj, gamle våben, bestik, porcelæn m.m. Bevæger du dig nordpå og væk fra Notting Hill Gate, finder du et stort udvalg af funky tøjboder nær Ladbroke Grove under Westway.

Mandag- lørdag 8-19. Butikkerne på Portobello Road har åbent mandag til lørdag. Portobello Road Market, 79 Portobello Road, Notting Hill. Tube: Notting Hill Gate, Circle, Central og District line (mod Edgware Road). Tjek portobelloroad.co.uk

Chelsea Antiques Market
Et stort, travlt og verdensberømt antikvitetsmarked i hjertet af det fashionable Chelsea fyldt med samlerobjekter. Et godt sted at finde ure og smykker, og samtidig er der også masser af bling-bling.
Markedet er især kendt for salg af bøger, som tegner sig for omkring en tredjedel af pladsen på markedet. Der er 120 butikker og boder, der sælger antikviteter. Er du en samler, så husk at »The early bird catches the worm!«
Mandag- lørdag 10-18. Kings Rd. 245-253 Tube: Sloane Square + bus 11, 19, 22, 211, 319. Tjek culturedworld.com

Uxbridge Craft Market
Kunst, kunsthåndværk, samleobjekter og fødevarer. Uxbridge Craft marked er et populært kunsthåndværk marked med et bredt udvalg af lokalt kunsthåndværk som møbelpolstring, interiør design, gardiner og møbler, billedindramning, krystaller, fotografering, tekstiler og puder, porcelænsmaleri, keramik og bryllupstilbehør og der tilbydes også  gratis kunst workshops.

Onsdag 9-16. Pavilions Shopping Centre, 18 Chequers Square Tube: Uxbridge., Tjek Uxbridge-craft-market.co.uk

MARKEDER I EAST LONDON

Petticoat Lane Market
Hippe unge kunstnere, designerbutikker og markeder har overtaget området omkring Brick Lane i Londons East End. Det berømte East End marked er ét af Londons største markeder og tæller over tusind boder, som er spredt over Middlesex St, Wentworth St og de omkringliggende gader og fortove. Langs de graffitibemalede mure og i alle kroge finder du handlende bag haveborde og presenninger, der sælger deres aflagte tøj, sko og andre ejendele for 1-2 pund.
Markedet er især kendt for sit tøj, især læderjakker, men her er mange muligheder for at gøre et kup som fx 3 nye skjorter for 10 pund, sko og tasker og bluser, bijouterie og  second hand bukser for blot 1 pund.
Søndag 9-14, Middlesex Street og Wentworth St. Tube: Aldgate eller Aldgate East. Fra mandag til fredag er der et mindre marked på Wentworth St. 10-14.30. Tjek londontown.com

Sunday Up Market & The Back Yard Market
Områdets bedste søndagsmarked, Sunday Up Market, holder til i én af det gamle bryggeris store overdækkede haller.
Markedet har eksisteret siden 2004 og består af cirka 140 boder med bl.a. genbrugstøj, farvestrålende kjoler fra Kina og hjemmedesignede ting som læderpunge, smykker og tasker til fornuftige priser. Bliver du sulten, er der madboder med alt fra sushi til thailandske karryretter og cup cakes.
På den modsatte side af Brick Lane ligger The Backyard Market, et anneks til Sunday Up Market, som har et lidt mindre sprudlende udvalg.
Søndag 10-17. The Old Truman Brewery (indgang via Brick Lane & Hanbury Street). Tjek sundayupmarket.co.uk

Old Spitalfields market
Vest for Brick Lane har der været marked siden 1638, hvor Kong Charles udstedte licens til salg af fjerkræ og kød. Markedet er ikke så kendt som markederne i Camden eller Portobello, men her kan du handle hos de mange, unge designere, der sælger alt fra retromøbler til sexet lingeri, moderne smykker og unika tøj.

Det overdækkede marked med over 25.000 besøgende hver uge, og om fredagen er der et økologisk marked på stedet. Kig også indenfor i butikkerne i hallens sidegallerier, fx Bohemia, der sælger designermøbler,  Montezuma’s Chocolates eller hos frisøren Pimps & Pinups, der er indrettet i 50er Hollywod glamourstil. Det er også værd at besøge Brushfield Street og den gammeldags indrettede købmandsbutik  A. Gold i nr. 42, der sælger traditionelle engelske kvalitetsprodukter.

Bliver du sulten, så prøv den økologiske café, Story Deli, som ligger i en lille sidepassage og har sandwiches, salater pizzaer fx gedeost og græskar. I Brick Lane nr 91 finder du Vibe Bars bod og nogle af byens bedste Pies, fx Heidi Pie med gedeost og søde kartofler eller en ‘Minty Lamb’.

Man-fre 10-16, søn 9-17, Commercial Street 105. Tube: Old Street, Liverpool Street eller Aldgate East. Tjek visitspitalfields.com

Columbia Road Flower Market
Et par gader nord for Brick Lane, finder du Shoreditch områdets bankende pulsåre, Columbia Road. Her er hver søndag et marked med blomster, krydderurter og planter, som forvandler gaden til det mest velduftende stykke i London med trendy shoppere. Kig ind i butikkerne i de lave rækkehuse, fx Open House, som har møbler og tilbehør til hus og have som London Garden blomsterpotter fra Kiew Gardens i pastelfarver og klare farver.

På Columbia Road nr. 80 ligger The Bird Cage, som er én af de få autentiske East London pubs, der er tilbage. Navnet stammer fra dengang, man solgte mad og senere fugle i bur på markedet på Columbia Road, der har eksisteret lige siden 1869.
Søndag 8-14. Columbia Road Tube: Bethnal Green. Tjek columbiaroad.info

Billingsgate Fish Market
Markedet sælger cirka 25.000 tons skaldyr hvert år fra mere end 100 lande.  I det 19. århundrede var Billingsgate det største fiskemarked i verden og lå i det centrale London. I dag ligger det traditionelle fiskemarked ved de skinnende skyskrabere i Canary Wharf, Londons berømte finansielle distrikt.
Inde i den gule bygning, hvor markedet er, kan du se briternes største udvalg af fisk i frisk og frossen tilstand. Her er tanke fulde af hummere, kasser fyldt med kammusling(skaller) og kartoner fyldt med (kniv)muslinger og eksotiske fisk som rokker. Og du vil naturligvis se torsk (cod), som er markedets bestseller på grund af briternes appetit efter fish and chips.

Ud over markedet, driver Billingsgate også en seafood skole, der tilbyder alt fra kurser i filetering til madlavning, og indtægterne går til velgørenhed.  Kombiner evt. din tur til markedet med et besøg på én af de mest berømte pubber i Canary Wharf, The Gun.
Torsdag – søndag 4.00 – 9.30, Trafalgar Way, Canary Wharf Tube. Tjek cityoflondon.gov.uk

Whitechapel Market
Besøg det lokale gademarked, der grænser op til East End og City. I boderne på Whitechapel markedet finder du tøj, tæpper, sengetøj og elektriske artikler, indiske smykker og krydderier, eksotiske grøntsager og skønne silke og sari materialer.

Bliver du sulten, kan du snuppe fadøl i en pub eller en curry ret og en forfriskende frugt lassi i én af de mange lokale indiske restauranter. Needoo Grill har fx god Punjabi mad.

Kig også indenfor i Whitechapel Gallery på Whitechapel High Street 77-82 . Her er kunst, bøger og en hyggelig café/bar og gratis entré.

Mandag-lørdag 8-18, Whitechapel Rd. Tube: Aldgate East.

MARKEDER I DET CENTRALE LONDON

Covent Garden Market
De gamle torvehaller fra det oprindelige grønttorv er blevet bevaret, og her finder du boder, der sælger typiske engelske varer.

Det gamle Apple Market i North Hall sælger antikviteter på mandage og kunsthåndværk fra tirsdag til søndag, og her kan du finde alt fra smykker og tøj til sølvtøj og keramik. Syd for piazza’en er Jubilee markedet, der sælger tøj, sko og husholdningsartikler, og lige bagved er Londons Transport Museum med over 200 års historie, en café og gavebutik.

Piazzaen er et godt sted at slå sig ned og drikke en kop kaffe og iagttage Londons gadekunstnere og gøglere.
Mandag-søndag 10-17, Covent Garden. Tube: Covent Garden, Leicester Square.

 

Gray’s Antiques Market
Ved Oxford Street finder du et anerkendt antikvitetsmarked med omkring 200 forhandlere, der sælger et bredt udvalg af varer. Her er antikke smykker, ure, medaljer, mønter og frimærker og antikke engelske møbler og husholdningsartikler. Den forreste hall har én af de største samlinger af antikke smykker i London, de billigere varer finder du i Mews.

Besøg også Victory Café i 50’er-stil og snup en snack eller en drink. Den ligger i kælderen lige ved South Molton Street, og du kan vælge din egen musik på den gratis jukebox.

Mandag-fredag 10-18, Davies Street 38, (ved Oxford Street/South Molton Street), Tube: Bond Street.

TravelHunter var inviteret af VisitBritain.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.