10 insider tips til Washington D.C.

Skrevet af TravelHunter 6. december 2019, 09:30

Washington har et helt særligt schwung af storhed. En blanding af grøn natur og neoklassiske bygninger med store søjler gør USA’s hovedstad arkitektonisk smuk, og både de klassiske, trendy og multikulturelle kvarterer giver byen karakter.

Fotos af TravelHunter.dk og washington.org (cover photo)

USA’s hovedstad har en helt særlig energi på grund af sin konstante forvandling det sidste årti har alle slags aktiviteter. Se byens historiske monumenter og bygninger, Kongressen og Det Hvide Hus, shop i klassiske Georgetown, gå på blues bar i Adams Morgan og spis en ’chili dog’ i Shaw kvarteret i dineren Ben’s Chili Bowl, der har haft Barak Obama som gæst. Og så er der gratis adgang til 17 spændende Smithsonian museer med udstillinger for alle.

Rundvisning i historiske U.S. Capitol

I den østlige ende af The Mall ligger kongresbygningen U.S. Capitol rankt. Indenfor kan du komme på en guidet rundvisning i den imponerede U.S. Capitol Rotunda, der rummer det amerikanske parlaments to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus. Det var i Senatet, at den offentlige høring af Jim Comey, den fyrede FBI-direktør om Ruslands rolle i 2016-valgkampen, fandt sted i juni 2017. I området under kuplen kan du se mere end 400 års amerikansk historie gengivet på malerier af Constantino Brumidi. På 6. sal i nyheds- og mediemuseet Newseum er en flot udsigt over byen med kig til U.S. Capitol.

Oplev The National Mall på cykel

Washington er en grøn by og 24 millioner besøger hvert år parkområdet The National Mall, der strækker sig fra mindesmærket Lincoln Memorial til Kongressens hovedsæde på Capitol Hill.

På en guidet cykeltur på The Mall, Washingtons 3 kilometer lange og 600 meter brede parkområde, kan du cykle dig til en god indsigt i USAs historie. På turen ser du nogle af de imponerende monumenter, bl.a. den 169 meter høje obelisk Washington Monument, opført til ære for USA’s første præsident, du ser Lincoln Monumentet, Jefferson-monumentet ved søen Tidal Bassin og statuen af Martin Luther King. På søens vestlige bred er monumentet for Franklin D. Roosevelt, der blev genvalgt tre gange som præsident. I området er også bevægende mindesmærker for Vietnamkrigen og Anden Verdenskrig. Tjek BikeandRoll.com

Udenfor og indenfor i Det Hvide Hus

På sydsiden af Det Hvide Hus kan du tage selfies foran det flotte palæ i neoklassisk stil. Det er svært at få adgang til USA’s præsidents embedsbolig, men du kan kontakte Den Danske Ambassade i Washington D.C. i god tid og anmode om et besøg i Det Hvide Hus. Får du afslag, så kan du gå ind i besøgscentret ved hovedbygningen og se tæppet fra Det Ovale Værelse, en kort film og en udstilling om den berømte bygning og dens beboere gennem tiderne.

Kig ned til Det Hvide Hus, mens du nyder en drink eller spiser frokost eller middag på POV på Hotel W. Her fra én af byens bedste tagterrasser har du udsigt til magtens centrum og ser måske Trump lande på taget af Det Hvide Hus i sin helikopter eller hans lange sorte limousine, kaldet “The Beast”, køre forbi hotellet.

Klassiske Georgetown

Du genkender måske kvarterets rækker af kulørte byhuse fra Netflix serien House of Cards. Old Stone House på 3051 M Street i Georgetown er byens ældste og åbent for besøg onsdag-søndag mellem 12-17.

Kvarterets vigtigste historiske seværdighed er Dumbarton Oaks Research Library, grundlagt af Robert og Mildred Bliss, der forærede ejendommen til Harvard University i 1940. I Dumbarton Oaks blev FN’s konventioner udformet, og her er forskellige kunstsamlinger. Udenfor er det de tilhørende haver, som fascinerer de besøgende. doaks.org.

Sæt god tid af til M-street, som er én lang shopping zone med alt fra en lille populær Cup Cake butik til high-end butikker og internationale mærkevarer. Slut af med lækker seafood med udsigt til Potomac-floden i Fiola Mare ved Georgetown Waterfront, ét af de smukkeste områder i byen med masser af rivierastemning, strandpromenade og turbåde.

Shaw kvarteret – byens bankende hjerte

I storbyens historiske afroamerikanske kvarter kan du opleve et væld af mennesker på 14th street, Washingtons trendy gade med restauranter, barer, indietøjforretninger, kommunale boliger og dyre lejlighedskomplekser. I hjertet af Shaw kvarteret på 1213 U Street, også kaldet ’Black Broadway’ kan du spise en ’half smoke chili dog’ ved det samme bord, hvor Barack Obama sad på Ben’s Chili Bowl, Washingtons ikoniske hotdog diner fra 1958.

I kvarteret finder du også Howard Theatre, som var spillested for jazzlegender som Ella Fitzgerald og Duke Ellington.  Hver søndag slås dørene op for en kalorierig sydstatsbrunch med både fried chicken, french toast, pølser og røræg, ledsaget af en vaskeægte gospelkoncert. Læg mærke til statuen af den klaverspillende Duke Ellington. Vil du blot drikke kaffe, så kig efter La Colombe.

Live koncerter i Adams Morgan kvarteret

Til byens mojo hører også det det hippe og multikulturelle kvarter, der ligger mellem 18th street og Columbia Road og tiltrækker folk i alle aldre med sit brede udvalg af kunst, musik og mad. Her finder du barer, live musik, restauranter med mad fra Vietnam og Etiopien og pizza- og falafelsteder, som holder længe åbent. I de små byhuse i stærke farver eller smykket med street art, er boghandlere, specialcaféer, vintagetøjforretninger og yogastudier og et torv, hvor der hver dag sælges friske, økologiske grøntsager.

Lyt til live bluesmusik i blandt andet Madam’s Organ Blues Bar eller Fru’s Organ, som også har flot street art. Den moderne Bar Charley på 18th Street NW har mad fra hele verden på menukortet, fx Koreansk grillede kyllingevinger og ahi tunfisk tacos. Jack Rose Dining Saloon har både restaurant, udendørs terrasse, et altanrum og en tiki bar og et stort udvalg af irsk og skotsk whisky.

Smithsonian museer i verdensklasse

Køb dine museumsbilletter inden din afrejse. De 17 spændende Smithsonian museer, som er USA’s nationalmuseum, udgør en stor del af byens kulturelle sjæl. Museerne ligger langs The Mall og er blandt USA’s absolut bedste og har gratis adgang. Hver sommer holdes en Smithsonian Institution Folklife Festival i slutningen af juni og 14 dage frem inkl. nationaldagen 4. juli med fokus på etniske levemåder i forskellige lande. I 2020 holdes festivalen 24.-28. juni og 1.-5. juli. Tjek festival.si.edu

Rejser du med børn, er ét af de bedste museer i byen National Air and Space Museum. Her er udstillinger om amerikanernes bedrifter i luften – både luftfart og rumfart – og mulighed for at flyve en flysimulator.

På Washingtons museum National Museum of African American History and Culture kan du få indsigt i amerikansk historie, set gennem afro-amerikanske øjne. si.edu/museums. I Newseum, et nyheds- og mediemuseum kan du se et stykke af Berlinmuren, et stykke af World Trade Centers TV-antenne, prisbelønnede pressebilleder, Jimmy Hendrix guitar og andre symboler på medier og ytringsfrihed. newseum.org

Er du kunstinteresseret, så besøg National Gallery of Art, som har malerier og skulpturer af kunstnere som Rembrandt, Vincent van Gogh, Leonardo da Vinci og Edvard Munch.

Grønt pusterum på Potomac-floden

Tag en timeout fra skyskrabere menneskemylder. Vandfaldet Great Falls er en serie af vandfald på Potomac-floden og ligger kun 20 minutters kørsel fra DC.

I byparken Rock Creek Park nord for centrum er der både natur og dyreliv som hjorte, egern, kaniner, fugle og prærieulve, og her kan du leje kajak og sejle på Potomacfloden.

Theodore Roosevelt Island, en 88,5 hektar stor ø med 3,2 km vandrestier, ligger i midten af Potomac-floden og er oplagt til gåture. Øen er et mindesmærke til minde om USA’s 26. præsident, afbildet med en 5 meter høj statue. Der er adgang til øen via en gangbro fra parkeringspladsen ud for den nordlige ende af George Washington Memorial Parkway.

Rejser du med børn er et besøg i National Zoo i Upper Northwest et hit.

Washingtons madscene

På den kulinariske front er udvalget enormt. Du kan du spise mad fra alle verdenshjørner, lige fra italienske kødboller hos Paolo’s Ristorante på Wisconsin Ave i Georgetown, koreanske dumplings eller klassisk bibimbap (mixed rice) med grøntsager hos Zannchi til lækre lobster rolls eller lobster ravioli i Fiola Mare ved Georgetown Waterfront. Sluk tørsten i Georgetowns Martin’s Tavern, som næsten alle USA’s præsidenter fra Harry S. Truman, The Kennedys til George W. Bush har besøgt.

På Embassy Row Hotel tagterrasse på Massachusetts Ave kan du spise ramen burger med al dente nudler i stedet for den klassiske burger bolle. På POV på Hotel W, én af byens bedste tagterrasser, har du udsigt til Det Hvide Hus og kan også nyde udsigten til Washington Monument, oplyst af spotlights om aftenen. Reserver plads på povrooftop.com.

Reserver bord på Washingtons populære restauranter og tagterrasse barer i god tid. Få tips til rooftop bars i Washington på timeout.com.

Shopping – fra souvenir til eksklusiv

I Washington er der naturligvis masser af muligheder for shopping, uanset om du søger souvenirs, designerbrands eller loppefund. Museernes gavebutikker er et godt sted at købe souvenirs. På loppemarkedet Eastern Market tirsdag til søndag bag Capitol Hill kan du købe lokalt produceret fødevarer og håndværk. Tjek åbningstider på easternmarket-dc.org

I kvarterene Georgetown, Adams Morgan, Upper Northwest og Shaw finder du unika og vintage butikker. Går du målrettet efter high-end designervarer, skal du tage til Wisconsin Avenue i Upper Northwest. M-street i Georgetown er også et populært sted at shoppe. Hos T.J. Maxx er runway unikaer til rigtig gode priser og mærkevarer til begge køn. Her er også en Sephora butik, en stor The North Face Outlet butik og en Ralph Lauren-butik, hvor du kan købe den sidste nye kollektion i bælter, sko og trøjer.

I shoppingcentret Pentagon City er der både New Yorker brands som Abercrombie &Fitch, Kate Spade og Ann Taylor og internationale brands som Aldo, Clarks og Hugo Boos og danske brands som Pandora og Ecco, og her er en Chipotle Mexican Grill, hvis du bliver sulten.

TravelHunter.dk var inviteret af Washington DC og Discover America Denmark.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.