Hestefestival i Andalusien

Skrevet af TravelHunter 6. maj 2013, 19:21

Hvert år i maj mødes hesteelskere fra hele verden på hestefestivalen »Feria del Caballo«, når flamenco musik og heste er omdrejningspunkt på én af Jerez’ mest livlige festivaler.

Fotos: Den Spanske Stats Turistbureau, Linda Danielsen Røygaard

Jerez de la Frontera er primært kendt som sherryens hjemby, men området er også specialiseret i hesteavl. En hel uge i begyndelsen af maj fyldes festivalpladsen i byens park med lys og farver, vogne, hesteryttere, vin, sang og dans og hundredvis af telte.

Hestefestivalen i Jerez
Her kan du opleve alle former for heste-relaterede aktiviteter, bl.a. internationale springkonkurrencer, dressur, hestevæddeløb, fremvisning af fuldblodsheste eller du kan gå på husdyr-udstillinger og -auktioner.

Langs gaden Paseo de Caballistas y Enganches kan du opleve den elegante hesteparade med flotte andalusiske heste. González de Hontoria parken er pyntet op med blomster og kranse, og her er hundredvis af mandlige og kvindelige ryttere og vogne. Der danses flamenco til den tidlige morgen, og de mange telte konkurrerer med hinanden om at tiltrække de mange besøgende.

I teltene finder du tønder med den gyldne Jerez sherry, der er en typisk ledsager til områdets mange lokale retter, og her kan du nyde sherry og tapas.

Sherry-bodegaer
Kommer du uden for festivaldagene, så har Jerez de la Frontera over 200 sherry-bodegas, vinhuse, og berømte producenter som Sandeman, González Byass og Williams and Humbert. Jerez de la Frontera har også et interessant, gammelt jødisk kvarter, Barrio de Santiago, som er værd at se.

På rundvisningerne i sherry bodegaerne bliver principperne for fremstilling af sherry og brandy demonstreret.  Der er smagsprøver, hvor du kan se hvordan en »Venenciador« bruger en lang og bøjelig tynd stang til at hælde sherryen fra fadet i glasset. Hver enkelt bodega har en tradition for at lade forskellige berømtheder signere deres sherry-fade, og i Gonzáles Byass’ bodega kan du finde fade med autografer af f.eks. general Franco og Orson Welles.

Kongelig rideskole
Den Kongelige Andalusiske Rideskole ligger ved siden af et palads fra det 19. årh. i en dejlig park, Recreo de las Cadenas, og den betragtes som den førende dressurskole i verden. Der er opvisning hver tirsdag og torsdag kl. 12.00 (undtagen helligdage).

Borge og paladser
Fra Plaza del Arenal er der kort afstand til Jerez’ seværdigheder. Her er den mauriske borg Alzácar, som blev bygget i det 11. årh. Kirken San Salvador, der er bygget i en blanding af gotisk stil og renæssancestil. Barrio de Santiago, som tidligere var byens sigøjnerkvarter, er et spændende virvar af smalle gader og her kan du se resterne af den gamle bymur.

Koncerter og museer
I Den Andalusiske Flamenco-sammenslutning, der har adresse i det elegante Palacio Pemartín fra det 18. årh. holdes der koncerter og opvisninger året rundt. Her kan du hver hele time om formiddagen på hverdage kan du se en audiovisuel præsentation af flamencoens historie. På Calle Cervantes finder du Museo de Relojes, et museum med mere end 300 antikke ure, som siges at være en af Europas fineste samlinger.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.