Smørrebrød, forlystelser og musik for alle i Tivoli

Skrevet af TravelHunter 4. april 2019, 12:51

Det vrimler med påskeliljer og påskeharer i Tivoli, som byder velkommen til en sæson med nye forlystelser, masser af musikoplevelser og smørrebrødsfestival.

Fotos: Tivoli, Lasse Salling (cover foto), Linda Danielsen Røygaard

Tivoli har brugt cirka 100 millioner kroner på at opdatere ældre forlystelser og bygge helt nye.

Blandt andet erstattes børnerutsjebanen Karavanen med rutsjebanen Kamelen, som har fået en længere bane og flere vogne. Fatamorgana bliver opdateret, så den fremover kan vippe og give gæsterne en endnu mere nervepirrende oplevelse.

Radiobilerne bliver fra juli større, uden antenner og hurtigere. Odinexpressen bliver lukket og til jul erstattet af rutsjebanen Mælkevejen.

Bevæger du dig op i Tik Tak, Tivolis 30 millioner kroner dyre jubilæumskarrusel fra 2018, så husk et hårbånd til det lange hår og læg briller, husnøgler og mobil, inden du bliver kastet rundt vertikalt og horisontalt i fuld sving på tidsrejsen mellem tandhjul og urværk.

Smørrebrødsfestival

Tivoli lancerer som noget helt nyt en smørrebrødsfestival, der løber fra den 5.-14. april, hvor udvalgte restauranter byder på særlige smørrebrødsmenuer.

Andre madtyper finder du i Tivoli Food Hall, hvor Wakha byder på marokkansk fladbrød med krydret fyld. Det er succes-iværksætteren Kenn Husted, der står bag madkonceptet og de matchende vine.

I Vaffelbageriet, som er blevet udvidet med næsten dobbelt så mange siddepladser både inden- og udenfor, kan du stadig forkæle din søde tand med vafler, is og kager.

I Gemyse kan du spise bæredygtige måltider og frokostplatte med fjordrejer, advokado og falafel, og nogle af retterne kan du selv lave, når bogen ”Gemyse – årets grønt i haven” udkommer i 23. maj 2019.

Candyfloss popcorn eller Frank’s toast?

Popcorn er en klassiker og en del af fornøjelsen, når du besøger Tivoli. Læg vejen forbi Popcorn Factory, som fremstiller deres egne popcorn – søde klassikere med havsalt & smør, candyfloss, og spændende varianter med blåbær, lakrids eller cheddar.

Har du lyst til en snack, så stop op i Smøgen hos Frank’s Toast, der har 6 lækre varianter af gourmet-toast, som studerende fra Cphbusiness laver i en fart til fornuftige priser. Konceptet er resultatet af en studieopgave, hvor en medstuderendes lækre frokost toast først blev solgt fra en cykel som street food og nu har fået sin egen bod i Tivoli.

Divaer i Glas

Fra den 17. august kan du tage med tilbage til svundne tider, når Caroline Henderson, Birgitte Hjort Sørensen, Kaya Brüel og Carsten Svendsen genfortolker legendariske kvindeskikkelser som Josephine Baker, Marlene Dietrich og Ella Fitzgerald, der alle har optrådt på den historiske scene i Glassalen.

En grøn have

Ud over bæredygtige retter i nogle af restauranterne, økologiske produkter i forretningerne og økologisk fadøl fra Royal til fredagsrock koncerterne, har Tivoli generelt fokus på at drive en grøn have:

”Vi bruger mange ressourcer på at have en grøn have og har blandt andet udskiftet alle vores pærer til LED pærer, fortæller Mogens Ramsløv, Underdirektør i Tivoli på et pressemøde.

Samtidig sætter Tivoli strøm på scenen, når de inviterer til fredagsrock, som har en halv million besøgende. I år er der både Tom Jones, The Minds of 99 og Phlake på programmet med i alt 24 koncerter.

Vidste du, at der er levende musik alle ugens dage i Tivoli og en stor plænekoncert til Sankt Hans.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.