4 gode tips til shopping i Stockholm

Skrevet af TravelHunter 16. juni 2016, 10:06

Herr Judit Tuukka Ervasti imagebank.sweden.se

På en storbyferie i Stockholm kan du shoppe både til hjemmet og klædeskabet i små butikker og store flagship stores og shopping centre. Og her er vintage shopping med unikke genbrugsbutikker til både kvinder og mænd.

Fotos  Tuukka Ervasti imagebank.sweden.se (cover billede), Mikael Sjoberg, Jeppe Wikstrom, visitstockholm.com (Fåfängen)

I Stockholm får du meget for pengene på en shoppingtur, fordi den svenske krone er billig i forhold til euroen og danske kroner. Butikkernes åbningstider er kl. 10-18 på hverdage og lørdage. Nogle af stormagasinerne har åbent til kl. 21 og har ofte åbent om søndagen. Tag en timeout imellem indkøbene og nyd udsigten til byens mange waterfronts.

Sergels Torg

Kig ind i Designtorget på Sergels Torg hvis du er på udkig efter designer køkkengrej og interiør til hjemmet af kendte og upcoming nordiske designere. Drottninggatan lige ved torvet har både små specialbutikker og store mærkevareforretninger som H&M og Zara og byens ældste stormagasin PUB med design fra kendte svenske modesignere og modehuse som Carin Wester, Dagmar, Minimarket og Whyred.

Sergels Torg

Hamngatan

NK stormagasinet i Stockholms centrum har hele 4 etager med svensk og internationalt modetøj fra Gant, Fillipa K. Acne og Tiger, design, elegante interiørvarer, kosmetik, sko, osv. Glaskunst og køkkengrej finder du i stormagasinets kælder.

Gamla Stan

I Stockholms Gamla stan finder du hyggelige cafeer og designerbutikker med brugskunst på de snævre brostensbelagte gader. Shop viking souvenirs i Handfaste på Västerlånggatan 73, modetøj hos Earth N More på Stora Nygatan 14. Snup en frokost på Stortorget, byens ældste torv, på en af de mange udendørs restauranter, fx den historiske restaurant De Svarta Fåren fra 1950, som har både klassisk svensk mad og pastaretter på menukortet. Leder du efter en gratis koncert, kan du høre live musik på Jazzpuben Stampen på Stora Nygatan 5 og nyde biologisk øl.

Gamla Stan

Södermalm

I bydelen, der i daglig tale kaldes Söder, kan du løbe zigzag mellem otte modebutikker med mærker fra Filipp K til H&M i shopping centret Bruno Götgatsbackan på Götsgatan 36. Genbrugsbutikker finder du i området ved Zinkensdamm, fx Beyond Retor lige ved T-bane stationen og Judit Second Hand på Horngatan 75, som også har en butik for mænd, Herr Judit, på Hornsgatan 65 i området SoFo. Kig også ind i den lækkert indrettede butik Grandpa på Södermannagatan 21.

Foto: MIKAEL SJÖBERG / www.photojournalism.se

Når sulten melder sig, kan du snuppe en klassisk svensk frokost på Kvarnen på Tjärhovsgatan 4 , et glas vin og lidt tapas på den trendy Urban Deli på Sveavägen 44. Om sommeren kan du spise udendørs på restaurant og café Fåfängen på bjerget ved Danviken på Klockstapelsbacken 3 og nyde udsigten til klippeskær, Djurgården og Gamla Stan.

Fåfängan Sodermalm Jeppe Wikstrom

flere tips til shopping i Stockholm.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.