Present eller rebel – CIFF modeuge 2017

Skrevet af TravelHunter 27. august 2017, 20:10

Velklædte mennesker, catwalks og stilguides. Masser af mønstre, farver og sjove detaljer. Modeugens største messe CIFF er runway to gange om året for fashionistas, kreative modeskabere, pressefolk og modeller.

Fotos: Linda Danielsen Røygaard

I Bella Centrets store haller mødes indkøbere fra større butikskæder, journalister, bloggere og instagrammere og store modemedier som Elle og Vogue. Den digitale bølge har medført, at bloggere og instagrammere har fået større betydning for designere og sidder på første række på tilskuerpladserne, når de nye tendenser præsenteres på catwalken.

“Den vigtigste kan være den person med 100.000 følgere, som lægger billeder op på sin Instagram-profil og kan være med til at skabe en masse omtale og hype,” fortæller Camilla Frank, direktør for Copenhagen Fashion Week.

Stilguide fra pej gruppen

Spørgsmålet på alles læber er, hvilke tendenser, der kommer til at præge den næste sæson. Med mood boards og kollektionsbilleder giver Louise Byg Kongsholm os den komplette stilguide til sæsonen spring/summer 2018, baseret på pej gruppens trendskemaer.

Forår og sommer 2018 domineres af det uperfekte look, som inddrager forbrugeren i færdiggørelsen og fire vinkler og temaer: performance, rebel, present og roots.

Present hylder med sine tone-in-tone farver det sikre og afprøvede og den romantiske moral.  Performance legaliserer show-off, det aktive liv med praktiske løsninger og sporty design. Rebel hylder ønsket om at skabe en ny verden, der kombinerer erfaringer, intelligens og innovation. Roots udtrykker ønsket om at være i opposition til fremtiden og dyrke historien og rødderne og en tilbagetrukken livsstil.

Fællesnævner er bæredygtighed, som bliver modens naturlige følgesvend i fremtidens kollektioner.

Tasken er stadig et statussymbol

Naturligvis finder du også masser af tilbehør på modemessen. Fx Decadents rene linker og klassiske udtryk, flankeret af andre mærker og tasker i alle varianter og pangfarver. Er du på kig efter en ny taske, så er Aesther Ekme ifølge Vogue et upcoming taskemærke, som den brasilianske designer, Stephane Park, står bag. Hun har bl.a. arbejdet med tilbehør for den amerikanske designer Alexander Wang. shop.aestherekme.com

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.