Portugal kåret som verdens førende rejsemål 2018

Skrevet af TravelHunter 18. januar 2018, 16:45

Lonely Planet har kåret Portugal som nummer tre blandt ti favoritdestinationer i 2018. Portugal fremhæves bl.a. som et ”dynamisk centrum for kunst, kultur og madlavning”.

Fotos: Jose Manuel (Lagos Beach, Algarve), Antonio Sacchetti (Lissabon)

Samtidig fremhæver Lonely Planet Portugals fantastiske natur, landets mange Michelin-restauranter og det faktum, at mere end 300 strande fik det Blå Flag i 2016.

Den flotte udmærkelse sker i forlængelse af ikke mindre end 2300 andre internationale priser, som Portugal har fået I 2017. Bla. fik Portugal i december 2017 prisen for verdens førende rejsemål ved rejsebranchens svar på Oscar-uddelingen, World Travel Awards.

Blåstemplingen af Portugal som rejsemål skete i forbindelse med udgivelsen af den årlige ”Best in Travel”-liste, hvor Lonely Planets rejseeksperter udpeger de 10 lande, rejsende bør besøge i det kommende år.

Og Portugal er en destination med mange spændende seværdigheder. I Douro-dalen i nord ligger vindistrikterne, og i havnebyen Porto kan du nyde et glas af Portugals berømte portvin.

De traditionsrige, portugisiske Estremoz-lerfigurer, 50 km nordøst for Evora, er netop blevet optaget på UNESCOs liste over immateriel kulturarv.

Hovedbyen Lissabon er bygget på syv høje og fuld af snoede stræder og smalle gader, som klatrer op langs højene. Tag sporvogn 28 til borgen Castelo de São og nyd den smukke udsigt over byen. Husk også at besøge bydelen Belém og klostret Mosteiro dos Jerónimos og Belémtornet.

Bølgerne på Atlanterhavskysten er et flot skue ligesom de kilometerlange gyldne strande og stribevis af charmerende kystbyer.

På Portugals sydkyst er den naturskønne region Algarve med en lang og spændende historie, som går helt tilbage til 1100-tallet. Besøg den hyggelige by Lagos i Algarve og nyd strandlivet på de mange gode smukke strande i nærheden. Her finder du også to af Portugals Michelin restauranter, se spisesteder.

Øen Madeira ud for Marokko og nord for de Kanariske Øer er et vandreparadis med fantastiske vandrestier langs øens gamle vandingssystemer, levadaerne. Den 7.-14. februar fejrer Madeira endnu en gang sit farverige karneval i Funchal.

Så pak rejsetasken eller kufferten og sæt kurs mod Portugal i 2018.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.