Pilgrim for en weekend i Wicklow bjergene

Skrevet af TravelHunter 2. juni 2017, 08:06

Klippefyldte bjergsider, vidtstrakte dale og bølgende højland. Tag på en vandring i Wicklow bjergene, som har masser af kulturhistorie og flot varieret natur.

Guinness brygges på vand fra Wicklow bjergene, så det er oplagt at tage en afstikker hertil fra Dublin. På en weekend kan du komme på klassiske vandreruter med gravsteder tilbage til klantiden og nyde storslåede udsigter over bjerge og søer.

Området Wicklow cirka 50 km syd for Dublin lokker med en nationalpark med lyngklædte bjerge, klar luft og søer med iskoldt vand. Her græsser flokke af hjorte på de åbne arealer blandt grævlinger, ræve, harer og røde egern.

Glendalough dalen har 9 markerede ruter. Du kan starte din vandring fra Glendalough og bl.a. se Reefert Church, gravstedet for høvdingeklanen The O’Tooles med gravsten og et kors med dekorationer, Poulanass Waterfall, The Spinc, Miners Road, og nyde udsigten til søen fra toppen.

Glendalough dalen har 9 markerede ruter. Med Christoper Stacey fra Walkinghikingireland som din guide kan du skræddersy din vandretur. For de trænede er der Wicklow Way på 129 km i alt. Den begynder ved Marlay Park syd for Dublin og slutter i Clonegal (Carlow) – i alt 11 sektioner af 1/2 dags vandring.

Man afstandene er ikke det vigtigste. Der er undervejs, at eventyret opstår. Selve vandringen og dit eget åndedræt, kombineret med de uforudsigelige ting, der sker undervejs i naturen. Det er en fornøjelse af komme ud i terrænet og opleve naturens små mirakler. Hyggelige hoteller, Irske pubs og de lokales gæstfrihed gør Wicklow og Nationalparken til et perfekt sted for en forlænget weekend.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.