Frihedstemaer og livshistorier – CIFF Copenhagen

Skrevet af TravelHunter 6. februar 2018, 10:51

Modeugen CIFF er overstået, og danske trendforskere og designere har givet deres bud på, hvad du skal gå i og med til efteråret 2018/vinteren 2019.

2017 var et vildt år på farvefronten, hvor der blev præsenteret en meget stor farvelade. Den sorte klassiker blev dyb blå indtil #metoo kampagnen fik Hollywood stjernerne til at iklæde sig sort.

Vores beklædning kommunikerer vores identitet og er med til at formulere vores meninger og iscenesætte os selv. TravelHunter.dk klæder dig på med nogle af de største tendenser.

Frihedstemaer

”Der er livshistorier i det tøj, vi gerne vil købe os ind i,” siger trendforsker Rikke Skytte fra pej gruppen, Scandinavian Trend Institute.

Efterår 2018/Vinter 2019 kollektionerne er præget af et mere flydende og rundt formsprog, frihedstemaer og en af de helt store trends lige nu – natur. Her får det brune lov at herske mere, når naturen flytter ind i moden. Chokoladebrun og helt lys beige med et lyserødt islæt samt rødbrun og blåbrun. Afsted mod skovstien.

Rikke Skytte mener, at vi i de kommende år vil vi se mere mod og rebelskhed i farvebrugen, hvor signalfarver som postkasserød, klar orange og blå vil præge moden og interiør. Også lille bliver en vigtig farve, bl.a. frostlilla, som henleder tankerne på Nordlys.

Med farvekort, nøgleord og mood boards præsenterede hun sæsonernes kommende trends. En ny trend er non-shoppere, som kun har 24 stykker tøj i basisfarver og som tør at være neutral, har zen-fornemmelse og gør det sexet at være introvert. Med andre ord Freedom to be neutral. Andre temaer er Freedom to be curious og en ny form for rebelskhed, Freedom to think global, inspireret af rejseaktivitet og verdens kulturarv med tendenser fra Nepal og nomade look for mænd, og Freedom to speak up, som handler om look, stil og type og mindre om stereotyper om mænd og kvinder. pejgruppen.com

Catwalk tendenser

Der blev eksperimenteret med farverne, som blev malet med den store pensel på catwalken. Anne Vest viste både gul, pink, rød, orange og grøn på catwalken, ligesom en række andre danske designere slap farveladen løs, bl.a. Designers Remix, Ganni, Baum und Pferdgarten, Munthe og By Malene Birger.

Især fem tendenser var tydelige under de forskellige shows:

Denim fortolkninger

Denim dominerede modeugen på alle måder, både J. Lindbergs sporty og strømlinet look og Gannis urbane, bohemede og kunstneriske fortolkninger af denim. Det italienske mærke Sunnei besøgte modemessen i København, og det svenske mærke Uniforms for the Dedicated havde flere mørke, løse jeans til mænd.

Praktisk workwear

Plastik, som findes i et utal af former og funktioner i hverdagen, har nu fundet vej ind i modebranchen i form af 90’er inspireret tilbehør, fx sikkerhedsbriller som praktisk workwear.  Mavebælter, dunjakker og sundt fodtøj var med på catwalken hos Heliot Emil, og Martin Asbjørns bukser med lommer på siden gav referencer til den klassiske overall.

Tern og tweet

Tern hitter og skovmandsskjorten får comeback næste vinter. Både Han Kjøbenhavn, Martin Asbjørn og Holzweiler havde det britiske look med på catwalken og der var tern, klassisk udført og i mange af tidens populære farver i jordtoner fra Mfpen.

Oversized 80’er look

Den stærke 80’er-kvinde trådte i karakter på catwalken. Kvinder i powersuits og pencil skirts, skjorter og højtaljede bukser var at se hos flere designere. Det oversized look til mænd er også tilbage, bl.a hos Martin Asbjørn og Han Kjøbenhavn. I udlandet ses oversize tendensen med skulderbredde som i 80’erne hos bl.a. AMI og Balenciaga.

Rødt look m/k

Har du et crush på farven rød, så slår den også tonen an i efteråret 2018, hvilket var tydeligt at se på Zadig & Voltaires tøjstativer.

”Modebranchen er hårdt arbejde. Til gengæld har vi det sjovt hver eneste dag,” sagde Sales and PR Manager for Zadig & Voltaire, Justine Morsbøl.

Den røde farve er også for mænd, og flere looks fra Martin Asbjørn bestod af rødt fra top til tå på catwalken. Det røde går igen i Decadents tasker og hos emu Australia, der designer og producerer støvler og hjemmesko til både børn og voksne, emuaustralia.com

På modeugen var der generelt en god og tiltrængt diversitet på catwalken, især fra J. Lindeberg. Que inviterede alle til modeshow allerede første dag på modemessen og viste deres kollektion af tøj til plus size kvinden. Til andre catwalk shows sås Amina Adan, den første danske model med tørklæde.

Se flere billeder fra modeugen på instagram og glæd dig, fra august kommer de nye kollektioner i butikkerne.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.