Dominica – lavabjerge, smaragdsøer og vandreparadis

Skrevet af TravelHunter 18. november 2017, 15:58

Dominica er en favorit på Lonely Planet’s top 10-liste over steder, der er værd at besøge. Er du til eventyrlige vulkanøer, smukke vandreruter, natursøer, øko-turisme og reggae musik, så sæt kurs mod de Små Antiller i Caribien.

Fotos: newenergyevents.com, Chad Ambo, Lionel Chamoiseau, migrateworld.com, Robert Michael Poole

Den 18. september 2017 blev Dominica hårdt ramt af orkanen Maria, og selv øens statsminister Roosevelt Skerrit måtte evakueres, da orkanen oversvømmede hans hjem og rev taget af hans hus.

Men flere hoteller byder allerede nu turister velkommen, og i januar 2018 er der mulighed for at komme på dykkerture. Den 3. november fejrede øen fejrede sin 39. års uafhængighedsdag under temaet ”Building a brighter future together” på Windsor Park Sports Stadium i hovedstaden Roseau.

Eventyrlig vulkanø

Ud over sin årlige uafhængighedsdag har øen i de Små Antiller meget at fejre som ”Caribiens naturø” og økoturisme-destination.  Dominica er af vulkansk oprindelse, og landskabet er derfor præget af forrevne klipper og smukke lavabjerge. Klippesiderne er dækket af enten bananplantager eller tropisk regnskov med sjældne flora og fauna. I havene rundt om Dominica er hvaler og delfiner, og især hvalsafari er populær.

Besøg Morne Trois Pitons Nationalpark, som er på UNESCOs Verdensnaturarvsliste siden 1997 og opkaldt efter Dominicas højeste bjerg på 4.747 meter. Parken er bevokset af frodig, tropisk regnskov med et væld af planter, bregner, palmer, ananasplanter, orkidéer og træer med fritstående rødder. Oplev parkens bratte vandfald, de 60 meter høje Trafalgar Falls, og prøv om du kan spotte Dominicas nationale fugl, Sisserou papegøjen og dens rødhalsede fætter, Jaco papegøjen i de høje træer. discoverdominica.com

Nationalparken er også hjemsted for tre søer, en af dem en boblende sø, der med sine 60 meter i diameter er den andenstørste sø i verden efter en sø i Rotorua, New Zealand. Omkring søen er en sværm af fugle og sommerfugle i strålende farver. avirtualdominica.com

Vandreruter i naturparadis

Dominica er også kendt for sine smukke vandreruter, blandt andet Waitukubuli National Trail, en 185 kilometer lang vandrerute, der strækker sig fra Scotts Head i syd til Cabrits Nationalpark i nord. En anden og middelsvær rute er fra Boeri Lake til Roseau Valley, der bringer dig igennem et naturområde, som er på UNESCOs Verdensarvliste. Her kommer du forbi kolde og varme kilder, går langs Boeri-søen, der ligger i et vulkankrater, omkranset af høje bjerge, og i terrænet over søen har du udsigt over hele Dominica. avirtualdominica.com

Roseau og reggae musik

Reggae musik fylder de snævre gader i hovedbyen Roseau på øens sydvestlige kyst. Roseau har alt, hvad man forbinder med en caribisk by, både lokale markeder, kirker fra kolonitiden og små hyggelige restauranter med kreolermad på menukortet. I byens botaniske have skræpper farvestrålende Sisserou papegøjer i træerne.

Boblende natursøer

En af de hårde vandreruter er til Boling Lake, som faktisk er en oversvømmet fumarol – en åbning i jordens skorpe, hvorfra der kommer damp og gas fra den smeltede lava nedenfor. Følg ruten fra landsbyen Laudat og regn med minimum 4-6 timers vandring gennem den grønne, fugtige regnskov til et plateau i mere end 3.000 meters højde med en formidabel udsigt over de høje træer og søen. avirtualdomincia.com

Et naturligt varmtvandsbassin i Morne Trois Pitons National Park er et godt sted at slappe af efter den hårde vandretur til Boiling Lake.

En anden unik oplevelse på Dominica er svømmeture i den lille sø Emerald Pool, Smaragdsøen, ved Canefield nord for hovedstaden Roseau. Søen ligger for foden af et vandfald med grønbeklædte klipper og mosbelagte sten som baggrundskulisse.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.