Asiatisk-nordisk madkunst på Finnair A350

Skrevet af TravelHunter 6. april 2016, 15:56

Finnair Signature Menu by Steven Liu Caramelized Citrus Cured Salmon, Poached Marine Lobster

Fra i dag kan passagerer på Finnair Business Class nyde signaturmenuer på flyrejser fra Helsinki til Asien i Finnairs nyeste og bæredygtige langrutemodel Airbus A350.

Fotos: Finnair Signature Menu by Steven Liu af Finnair & Airbus A350 af master films/A Doumenjou

Ved at tilbyde det bedste fra Østen og Vesten i en menu, kan Business Class passagerer på Airbus A350 nyde retter, der smager lidt af både Finland og Asien på flyveturen, før de lander på selve destinationen.

Finnairs krydderi på smagsoplevelsen i luften er et resultatet af et partnerskab med den tidligere kinesiske MasterChef Steven Liu og den finske Chefkok Sasu Laukkonen.

“Med vores nye partnerskaber tilføjer vi smag og aroma fra Østen og Vesten til vores Business Class oplevelse,” siger Juha Järvinen, Chief Commercial Officer, Finnair.

De kulinariske oplevelser er på langdistancerejser fra Helsinki til asiatiske storbyer som Shanghai, Bangkok, Beijing, Hongkong og Singapore ombord på Finnairs nyeste langrutemodel, den rummelige og eco-smarte Airbus A350.

Finnair A350 XWB

Men i stor højde gør lufttryk og lav luftfugtighed det vanskeligere for passagerer at smage de forskellige madvarianter. Samtidig påvirker luften i flyet smagen af syre, mineraler og salte. Alt dette tager de to chefkokke højde for, når de designer flymenuerne, som har fokus på lokale råvarer og sundhed.

På rejser fra Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chongquin og Xi’ian vil forretten på Steven Lius signaturmenu bl.a. bestå af en forret af karamelliseret citrusmarineret laks, pocheret  hummer, Kaluga kaviar, sød soyaemulsion og asiatisk krydret mango salsa.

“Jeg har en høj grad af disciplin og respekt for den kulinariske kunst. Det er derfor, jeg kaldes Hot Tempered Chef.”

IMG_1265

Sasu Laukkonen’s menuer er designet til at appellere til asiatiske ganer med fokus på friske finske ingredienser. Hans forårsmenu på langdistancerejser fra Helsinki vil bl.a. bestå af en kold agurk- og dildsuppe med yoghurt og koldrøget laksetatar og sandart terrine, kantarel sauce og kartoffel med citron som en af hovedretterne.

“Min kogekunst er ren i smagen, håndlavet og ingrediensbaseret. Nogle kalder det simpelt – og jeg elsker det!”

IMG_1221

IMG_1209

IMG_1211

Ud over en smuk sammensætning af østens og vestens madkulturer på Business Class, kan alle passagerer opleve Finland i op til 5 nætter på vej til eller fra den endelige destination ved at bestille en mellemlanding i Finland. Læs mere på stopover.finnair.com

Comments

  1. Awesome I like this

Speak Your Mind

*